Știri interne

Amendă de 3.400 de lei dacă faci aceste gesturi în trafic! Rămâi și fără permis

Amendă de 3.400 de lei dacă faci aceste gesturi în trafic! Rămâi și fără permis

Lovitură pentru șoferi! Toți șoferii care fac astfel de gesturi în trafic vor fi amendați și li se va suspenda și permisul! Poliția Română a făcut anunțul.

Lovitură pentru șoferi! Poliția Română a transmis recent un semnal de alarmă. Instituția a prezentat recent pe Facebook un clip în care apare un bărbat în vârstă de 49 de ani din Călăraşi. El a fost surprins de camere în timp ce îl forța pe un alt șofer să accelereze pe Autostrada Soarelui cu scopul de a-i permite să avanseze.

Acest bărbat a primit o amendă piperată, de peste 3.400 de lei. Totodată, polițiștii i-au suspendat și permisul pentru o perioadă de 120 de zile.

Poliția Română a ales să facă acest caz public pentru a trage un semnal de alarmă. Instituția anunță că acest tip de bullying în trafic nu este permis, însă devine o obișnuință pe șoselele României.

Deși acest gest poate părea complet inofensiv, în anumite situații, comportamentele de acest tip pot declanșa adevărate tragedii.

Reprezentanții instituției au transmis și un scurt mesaj, care a însoțit clipul video. Aceștia i-au invitat pe șoferi să se pună în situația celor pe care îi „forțează din spate”. Ei atenționează că anumiți șoferi s-ar putea speria și ar putea trage de volan într-un mod haotic, lucru care ar provoca o tragedie.

În plus, Poliția anunță că colegii de pe teren vor lua măsuri pentru ca acest comportament să înceteze.

„Dragă domnule conducător auto/pieton pentru o perioadă, După măsurile luate de către colegul nostru de la Biroul de Poliție Autostrada A2, venim și noi cu o completare, dacă ne permiteți… Să vă puneți în postura celui forțat din spate, așa cum se vede și în materialul video. Dacă se speria în acel moment, avea o reacție și trăgea de volan? Unde se ajungea? Se pare că acest tip de bullying în trafic încă persistă, iar, până nu va dispărea, colegi precum Mihai (agentul constatator din cazul de față) vor fi acolo să ia măsuri! Conduceți regulamentar!”, a transmis Poliția Română.

Clipul a fost postat pe pagina de Facebook a Poliției Române pe data de 10 octombrie 2023. Românii au aplaudat această luare de poziție. „In sfarsit! Felicitari pentru aceasta masura absolut necesara!”, a transmis un șofer, printr-un comentariu.

Continue Reading
To Top