Ai des indigestie? Aceste 5 alimente fac dezastru în stomac

Lifestyle

Ai des indigestie? Aceste 5 alimente fac dezastru în stomac

Ai des indigestie? Aceste 5 alimente fac dezastru în stomac

Din ce în ce mai multe persoane au probleme cu indigestia. Ei bine, această afecțiune este, de fapt, o tulburare a sistemului digestiv, mai ales atunci când combinăm alimentele. În acest fel, este extrem de important să știți cum să vă adaptați alimentația odată ce balonarea și greața se instalează. Iată cinci combinații de alimente care îți pot provoca indigestie și pe care ar fi bine să le eviți!

Indigestia este o afecțiune din ce în ce mai întâlnită. Această afecțiune, denumită medical dispepsie, reprezintă incapacitatea tractului digestiv de a digera hrana consumată, din pricina combinațiilor alimentare greșite.

5 combinații de alimente care îți pot provoca indigestie

Există anumite alimente care, în combinație cu altele, pot avea efecte negative asupra sănătății. Iată cinci combinații de alimente pe care ar trebui să le evitați complet!

Fructe și lactate

Printre acestea se numără fructele. Ei bine, în cazul în care consumați, în același timp, citrice precum portocale, ananas în combinație cu lactatele, acest lucru vă poate aduce balonare sau constipație.

Amidon su proteine

O altă combinație ce ar trebui complet evitată este consumul de amidon în combinație cu cel de proteine. Așadar, consumul de alimente bogate în amidon, cum ar fi pâinea sau cartofii, cu alimente bogate în proteine, cum ar fi carnea, poate încetini digestia și poate duce la o senzație de greutate în stomac.

Alimente bogate în zahăr și grăsimi

Alimentele bogate în zahăr și grăsimi , cum ar fi un desert în combinație cu alimente prăjite poate perturba digestia.

Citricele și cafeina

O altă combinație de alimente care poate provoca efecte negative asupra sănătății o reprezintă citricele în combinație cu cafeina.

Așadar, aciditatea fructelor citrice poate schimba efectele cofeinei, ceea ce poate duce la reflux de acid și probleme digestive. Indicat ar fi să evitați consumul sucurilor de fructe în combinație cu cafeaua.

Laptele și strugurii

Consumul de lapte și struguri împreună este o combinație de alimente nesănătoase care poate provoca dureri gastrointestinale și chiar diaree.

Continue Reading
To Top