Știri interne

Informaţii de ultimă oră legate de emiterea buletinelor cu cip

Informaţii de ultimă oră legate de emiterea buletinelor cu cip

Ministerul Afacerilor Interne a oferit noi informaţii cu privire la emiterea aşteptatelor şi controversatelor buletine cu cip.

Imprimeria Națională tocmai a pierdut definitiv în instanță un proces și trebuie să reanalizeze ofertele de la una din licitațiile necesare emiterii cărților electronice de identitate. Prin urmare, românii mai au de aşteptat până să aibă modernele cărţi de identitate.

​Ministerul Afacerilor Interne (MAI) nu mai poate face o estimare asupra momentului începerii emiterii cărţii electronice de identitate în Bucureşti, respectiv, la nivel naţional, au precizat pentru HotNews.ro oficialii MAI.

Totul are legătură cu procedurile de achiziţie publică derulate de Imprimeria Națională, în care sunt diverse întârzieri, atât în livrarea de cipuri, cât și cu un proces pierdut în instanță.

Emiterea cărţii electronice de identitate în Bucureşti, respectiv, la nivel naţional, este influenţată, în prezent, de stadiul licitaţiei pentru infrastructura PKI şi de întârzierile apărute în livrarea de către furnizor a cip-urilor (modelul nou) prevăzute în Acordul cadru încheiat la data de 28 februarie 2023 de către Compania Naţională «Imprimeria Naţională» – S.A.

În situaţia în care până la finalul lunii aprilie 2024 se vor finaliza procedurile de achiziţie publică derulate de Compania Naţională «Imprimeria Naţională» – S.A., nu vor fi afectate ţintele stabilite inițial.”, au declarat oficialii MAI pentru sursa citată.

Amintim că ţintele stabilite inițial la care se referă MAI sunt cele legate de investiția care are finanțare în PNRR pentru cărțile electronice de identitate.

Rămâne de văzut dacă România va pierde sau nu banii disponibili în PNRR pentru implementarea cărții electronice de identitate.

La rândul ei, Imprimeria Națională trebuie să se lămureascăî cu cele două licitații necesare emiterii cărților electronice de identitate la nivel național.

Continue Reading
To Top