Alertă meteo! Începe să ningă abundent

Știri interne

Alertă meteo! Începe să ningă abundent

Alertă meteo! Începe să ningă abundent

Meteorologii au anunțat când vor veni primele zăpezi din sezonul de iarnă 2023-2024. Românii se vor putea bucura de primii fulgi de nea mai curând decât se așteaptau.

Potrivit Oanei Păduraru, meteorolog ANM, primele ninsori din această iarnă ar putea cădea chiar la sfârșitul lunii noiembrie.

„Nu este exclus să avem precipitații sub formă de ninsoare la începutul lunii noiembrie și chiar la sfârșitul lunii octombrie, pentru că vor mai fi pătrunderi succesive de mase de aer rece, dinspre latitudini nordice, iar masa de aer cald care se află acum în sud, treptat, se va retrage și desigur că sunt favorizate pătrunderile reci.

Estimativ, se pare, totuși, că la finalul lunii octombrie, chiar dacă temperaturile rămân la modul general peste cele normale, există probabilitate foarte mare pentru ninsori. La început vor fi în zonele montante, și mă refer la masivele nordice, apoi, treptat, și în partea centrală și zona Moldovei. Aici avem semnalul că vor fi primele ninsori.

Tot din estimările pe care le avem până în momentul de față se pare că vom avea în noiembrie ninsoare și în partea de sud a țării, nu neapărat chiar de la începutul lunii, dar pe măsură ce ne apropiem de mijlocul lunii noiembrie probabilitatea crește“, a precizat, la DC News, Oana Păduraru, meteorolog ANM.

Continue Reading
To Top