Lifestyle

Trei plante pe care trebuie să le muți din exterior în casă în luna noiembrie. Temperaturile scăzute le vor dăuna

Trei plante pe care trebuie să le muți din exterior în casă în luna noiembrie. Temperaturile scăzute le vor dăuna

Chiar dacă temperaturile de afară sunt încă neobișnuit de mari, mteorologii au anunțat că vremea se va răci în următoarele zile. Așadar, sezonul rece se apropie, iar oamenii trebuie să se pregătească pentru acest moment. Plantele de pe terasă și din curte necesită o îngrijire atentă, iar anumite temperaturi pentru a rezista peste iarnă. Din acest motiv, este important ca începând cu luna noiembrie, să le muți din exterior în casă.

Luna noiembrie vine cu temperaturi mai scăzute decât s-ar fi așteptat românii, având în vedere vremea din această toamnă. Frigul va veni brusc în țara noastră, iar casele oamenilor trebuie pregătite pentru acest moment. Așadar, iubitorii de plante trebuie să își ia toate măsurile de precauție dacă vor ca plantele lor să nu aibă de suferit.

Trei plante pe care trebuie să le muți din exterior în casă în luna noiembrie

Anumite plante rezistă cu succes împotriva frigului, însă altele trebuie mutate neapărat în casă, deoarece gerul și frigul le vor dăuna. Acestea nu necesită neapărat o îngrijire foarte atentă, dar au nevoie de temperaturi mari pentru a crește.

În caz contrar, plantele se vor ofili. De obicei, cele care nu trebuie mutate în casă sunt plantele cu bulbi în pământ. Dar, există și altele de care trebuie să ai mare grijă.

Trandafirii din ghiveci

Chiar dacă sunt în ghiveci, iar rădăcina lor este ferită, trandafirii trebuie mutați neapărat în casă în momentul în care temperaturile scad. Aceștia nu vor rezista în frig și nu pot fi salvați ușor în cazul în care s-au ofilit.

Begonia

Begonia este una dintre cele mai întâlnite plante din curțile românilor. Aceasta are nevoie de căldură și temperaturi mari pentru a se menține, iar următoarele luni nu îi vor oferi aceste beneficii. Din acest motiv, trebuie să o muți în locuința ta.

Daliile

În mod neașteptat, nici daliile nu au protecție împotriva frigului. Din acest motiv, este important de știut că acestea se mută în casă în momentul în care temperaturile scad. Dar nu înainte să îi tai tuberculii și să îi lași să se usuce, iar mai apoi să îi pui într-un loc răcoros și uscat până la iarnă.

Când se mută mușcatele în casă

Mușcatele sunt un alt tip de plantă foarte întâlnit în România, iar de obicei sunt ținute afară. Este important de știut că acestea rezistă până la o temperatură de 5 grade Celsius, iar mai apoi trebuie mutate în casă. Acestea sunt cele mai puțin pretențioase plante, dar au nevoie de temperaturi mari pentru a trăi.

Continue Reading
To Top