Știri interne

Atenționare de vreme foarte rea! Un curent Jet foarte puternic lovește România

Atenționare de vreme foarte rea! Un curent Jet foarte puternic lovește România

Furtunile puternice din Atlantic vor aduce o vreme agitată și în România în următoarele zile, chiar dacă până acum am avut temperaturi de vară, deşi suntem în noiembrie.

Astfel, meteorologii spun că ne putem aștepta la intervale cu vânt puternic, ploi și averse în mai multe regiuni, dar și la temperaturi de până la 26 de grade.

“Furtunile puternice din Atlantic vor aduce o vreme agitată și în România. În următoarele zile ne putem aștepta la intervale cu vânt puternic, ploi și averse în mai multe regiuni, dar și la temperaturi de până la 25 de grade.

Chiar dacă ne aflăm la aproape 2.000 kilometri de ocean, ciclonii din Atlantic vor afecta și vremea din țara noastră, mai ales în acest weekend și la începutul săptămânii viitoare.

După răcirea de la mijlocul acestei săptămâni, o masă de aer cald, de origine tropicală, va pătrunde dinspre sud-vest în sectorul anterior al depresiunii Ciaran.

Deși încălzirea va fi atenuată în zonele joase, temperaturile vor crește din nou în toată țara, iar în sud și sud-est se vor înregistra până la 24 – 26 de grade în acest weekend.

În majoritatea regiunilor țării vor fi intervale cu intensificări ale vântului, ploi și averse, iar cantitățile de apă vor atinge, local, până la 20 – 30 l/mp și chiar mai mult în zonele de munte. Pe alocuri, nu sunt excluse câteva tunete și fulgere, mai ales sâmbătă.

În vestul și nordul țării, vor fi posibile câteva ploi și în prima parte a săptămânii viitoare, în timp ce în sud și est, vremea va fi caldă și destul de însorită, cu maxime în jur de 18 – 23 de grade.

Temperaturile vor începe să scadă de pe la mijlocul săptămânii, dar nu putem vorbi de o răcire prea puternică. De fapt, în unele regiuni va fi în continuare destul de cald pentru luna noiembrie.

De asemenea, ploile s-ar putea întoarce spre sfârșitul săptămânii, îndeosebi în nord și vest.

Deocamdată, activitatea ciclonică din Atlantic, alimentată de un curent jet foarte puternic, exclude, practic, orice tentativă de iarnă în zonele joase.

Totuși, circulația atmosferică pare să mai schimbe după mijlocul lunii, chiar dacă e foarte posibil ca România să fie tot în partea “caldă” a continentului”, potrivit meteoradar.ro.

Continue Reading
To Top