Cum se scrie corect „frimituri”, „firmituri” sau „firimituri”. Greșeala făcută des în limba română

Știri interne

Cum se scrie corect „frimituri”, „firmituri” sau „firimituri”. Greșeala făcută des în limba română

Cum se scrie corect „frimituri”, „firmituri” sau „firimituri”. Greșeala făcută des în limba română

Limba română este una dintre cele mai complexe limbi din lume. Chiar dacă nouă ni se pare extrem de ușoară, există foarte multe dăți în care exprimarea eronată sau chiar cunoașterea insuficientă a acestei limbi ne pot expune la probleme uriașe chiar și celor mai mari nativi. Chiar și nativii acestei limbi au parte de probleme în vorbirea de zi cu zi. Cum se scrie corect „frimituri”, „firmituri” sau „firimituri”.

Cele mai mari provocări ale limbii române este ortografia, care presupune cunoașterea tuturor regulilor de bază ale scrierii cuvintelor. Mai mult decât atât, aceasta se aplică mai ales la cuvintelor care prezintă un anumit grad de dificultate, datorită faptului că acestea nu se scriu așa cum se pronunță.

Cum se scrie corect „frimituri”, „firmituri” sau „firimituri”

Multe persoane se confruntă cu confuzia scrierii corecte a unui cuvânt extrem de folosit în limba română, și anume „firimituri”. Ei bine, această variantă este confirmată de normele ortografice și este utilizată în mod obișnuit în limba scrisă și vorbită.

Așadar, este foarte important să menționăm că variantele „frimituri” și „firmituri” nu sunt considerate corecte din punct de vedere ortografic, cu toate că ele sunt utilizate de multe persoane în mod obișnuit.

În acest fel, termenul „firimituri” se referă la bucățele mici sau fragmente de mâncare, pâine sau alte alimente care se rup sau se desprind în mod natural sau în urmă manipulării.

Potrivit DOOM, cuvântul corect este “firimitură”, în timp ce pluralul său este firimituri. Astfel, cuvântul „firimituri” s-a format prin derivare, de la cuvântul fărâmă + sufixul –ătură.

Exemple de folosire a cuvântului firimituri

“Mama a măturat rapid firimiturile de pâine de pe masă.”;

“Copiii se bucurau să hrănească păsările cu firimituri de biscuiți.”;

“Prăjitura era atât de delicioasă, încât nu a mai rămas nicio firimitură pe farfurie.”;

“Sub masa din bucătărie, pisica se bucura de fiecare firimitură căzută de pe farfurie.”;

“Când rupi o felie de pâine proaspăt coaptă, se aud crăpături și din ele cad firimituri.”;

“Bucătarul a decorat tortul cu câteva firimituri subțiri de ciocolată.”.

Continue Reading
To Top