Știri interne

Care este suma maximă de bani pe care are voie un român să o țină în casă. Limita impusă de lege

Care este suma maximă de bani pe care are voie un român să o țină în casă. Limita impusă de lege

Suma maximă de bani pe care are voie un român din Germania să o țină în casă. Limita impusă de lege

Germania a devenit una dintre destinațiile europene preferate pentru emigrarea românilor în căutarea unei oportunități de muncă. În cazul în care dorești să păstrezi bani cash, este important să știi care este suma maximă pe care o poți ține în locuință.

Prin urmare, în țara noastră, unde este obișnuit să se economisească bani „la saltea” în numerar, este important să fie cunoscut faptul că legislația locală nu este foarte tolerantă față de acest mod de păstrare a economiilor pentru situații dificile, scrie Click.ro.

Dacă lucrezi în Germania și vrei să păstrezi bani acasă, ține cont că există o limită legală de 10.000 de euro, conform legislației anti-spălare de bani. Un studiu arată că germanii au în medie 1.364 de euro în casă. Este recomandat să eviți depunerea bruscă a sumelor mari în cont pentru a evita investigațiile. Depozitarea banilor în casă nu este ilegală, dar trebuie gestionată cu atenție.

Suma maximă de bani pe care ai voie să o ții în casă în România

În România, legal este să ai în casă 10.000 de euro, dar situația economică dificilă face ca această sumă să fie considerată greu de atins. Puterea medie de cumpărare pe cap de locuitor în 2023 este de 7.738 euro, cu 56% sub media europeană, conform studiului GfK Purchasing Power. România ocupă doi locuri mai jos în acest clasament.

Aceasta arată o diminuare, situând românii cu 56% sub nivelul mediu european și poziționându-i pe locul 33 în clasament.

Continue Reading
To Top