Știri interne

Cea mai bună carne pentru organism! Vlad Ciurea: ”O recomand! Se potrivește exact cu structura cerebrală”

Cea mai bună carne pentru organism! Vlad Ciurea: ”O recomand! Se potrivește exact cu structura cerebrală”

Prof. dr. Vlad Ciurea susține că există anumite tipuri de carne care aduc beneficii extraordinare atât organismului, cât și creierului: ”Toate aceste elemente sunt majore pentru funcționarea creierului”.

Cea mai bună carne pentru creier este cea care provine de la pește, a explicat Vlad Ciurea în exclusivitate în emisiunea iThink cu Iusti Fudulu de la Antena 3 CNN.

”În creier, forma de carne de la care îi care îi vine proteina, îi vine de la pește. Cei mai buni pești sunt peștii marini care se duc exact ca o proteină care îi convine organismului și acel Omega, care are două forme de colesterol. Forma de colesterol benefică și forma mai puțin benefică. Dar acestea se potrivesc exact cu structura cerebrală și cu activitatea sinaptică de la nivelul creierului. Recomand somonul, recomand peștele marin, recomand și peștele sălbatic sau la undiță.

Se consideră că peștele marin este cel mai bun, bineînțeles că somonul sălbatic, nu cel de crescătorie.

Cantitatea de proteine din acel pește merge foarte bine pentru celula nervoasă. Sunt dovedite aceste lucruri. Și România, într-adevăr, a trecut treptat de la alimentația care a fost predominant cu carne, a trecut spre alimentația vegetală și alimentația cu pește.

La pești, cei statici, de pe fundul apei, nu sunt atât de benefici pentru creier”, a explicat Vlad Ciurea.

Însă și carnea de curcan este foarte sănătoasă, mai spune medicul.

”Iar din carne, pentru că există și carne foarte bună pentru creier, se consideră că cea mai low calories, cea mai cu puține calorii, este carnea de curcan. Și este foarte bună! Toate aceste elemente sunt majore pentru funcționarea creierului”, a mai spus celebrul neurochirurg în emisiunea iThink cu Iusti Fudulu de la Antena 3 CNN.

Continue Reading
To Top