Dr. Leon Dănăilă, despre dieta ideală pentru un creier sănătos: "Omul nu trebuie "ținut la colț” numai cu fructe şi legume"

Lifestyle

Dr. Leon Dănăilă, despre dieta ideală pentru un creier sănătos: “Omul nu trebuie “ținut la colț” numai cu fructe şi legume”

Dr. Leon Dănăilă, despre dieta ideală pentru un creier sănătos: “Omul nu trebuie “ținut la colț” numai cu fructe şi legume”

Leon Dănăilă, medic neurochirurg, a discutat despre importanța unei diete sănătoase pentru o viață lungă și fericită. Răspunsul la întrebarea despre ce ar trebui să mâncăm pentru a trăi sănătos și pentru a ne bucura de o viață lungă este căutat de mulți dintre noi la un moment dat în viață.

Într-un interviu, Leon Dănăilă a oferit mai multe sfaturi privind alimentația și sănătatea. El a subliniat că o viață sănătoasă, lungă și productivă nu se bazează doar pe alimentație și activitate fizică, ci și pe satisfacția psihică. A menționat că dieta mediteraneană și cea din Okinawa sunt exemple de regimuri alimentare benefice, deoarece includ fructe de mare, legume și fructe.

Cu toate acestea, medicul a avertizat că o dietă bazată exclusiv pe fructe și legume nu este suficientă pentru a trăi mult timp. El a recomandat inclusiv consumul moderat de carne, deoarece aceasta conține vitamina B-12, benefică pentru creier. Totuși, a subliniat necesitatea de a adapta dieta la necesitățile individuale.

Leon Dănăilă a sugerat că dieta nu ar trebui să fie extrem de strictă și că oamenii ar trebui să se bucure de diversitatea gusturilor și să își permită mici plăceri. El a subliniat, de asemenea, importanța activității fizice, menționând că un adult ar trebui să facă cel puțin 4.000 de pași pe zi.

În ceea ce privește alcoolul, medicul a menționat că este permis în cantități moderate, cu limita de 40 de grame pe zi. A subliniat că excesele în orice regim alimentar nu sunt benefice.

De asemenea, Leon Dănăilă a accentuat importanța satisfacției psihice, afirmând că aceasta este esențială pentru succesul în activitate și pentru menținerea unei stări de sănătate bună. El a atras atenția că starea de tristețe și supărare continuă poate afecta imunitatea și poate contribui la apariția cancerului. Aceste sfaturi au fost oferite într-un podcast cu Adrian Artene.

Continue Reading
To Top