Știri interne

Idei și sugestii practice pentru curățarea și igienizarea saltelelor

Idei și sugestii practice pentru curățarea și igienizarea saltelelor

Mulți dintre noi ne întrebăm deseori cum trebuie să curățăm saltelele, fie că avem saltele cu arcuri sau saltele din spumă cu memorie sau latex. Există numeroase sfaturi legate de diferite aspecte, care vă pot ajuta să păstrați salteaua curată și igienică, în mod permanent.

O saltea impecabilă, menținută curată regulat, are o durată de viață mai lungă și își păstrează caracteristicile și calitățile mai mult timp. De asemenea, starea noastră de sănătate depinde în mod direct de calitatea saltelei.

Primul pas este să mențineți o temperatură constantă în dormitorul dumneavoastră, să vă aerisiți camera zilnic, să schimbați cearșafurile în fiecare săptămână și să aspirați cadrul patului și somiera. Desigur, murdărirea accidentală sau pete mai persistente se pot întâmpla în timp. Ca orice tip de produs, o saltea se uzează de-a lungul anilor, dar cu o întreținere regulată, puteți încetini procesul de îmbătrânire. Dorim să vă oferim cele mai bune sfaturi pentru a obține o saltea curată, indiferent de tipul ei de material sau de tehnologia saltelei: de la saltele cu arcuri până la saltele din latex inclusiv saltele din spumă cu memorie.

Sfaturi practice pentru curățarea saltelei

Pentru a curăța o saltea 90 x 200, de exemplu, indiferent de materialul acesteia (latex, spumă cu memorie, arcuri etc.), se recomandă folosirea apei oxigenate – peroxid de hidrogen 3% (este mai vâscoasă decât apa fierbinte sau rece de la robinet). Vă recomandăm să aveți la îndemână un lighean și o cârpă curată umedă sau un burete. Puneți apa oxigenată într-un recipient cu pulverizator și pulverizați cu lichid salteaua pătată. Lăsați să acționeze puțin și ștergeți apoi cu o lavetă uscată din microfibră. Dacă pata este proaspătă, o puteți scoate cu apă și sare. Într-un pahar cu apă adăugați sare (este suficientă o lingură) și amestecați bine, după care aplicați direct pe pată.

Pentru o curățare eficientă și pentru a înlătura ușor petele de pe salteaua dumneavoastră, va putem recomanda și bicarbonatul de sodiu: într-un bol amestecați cristalele cu puțină apa , pentru a obține un fel de pastă lejeră. Apoi, umeziți și frecați petele cu amestecul timp de câteva minute.

Cel mai bine este apoi să lăsați să acționeze la suprafață o noapte întreagă, indiferent de grosimea saltelei, apoi să aspirați reziduul cu un aspirator.

Alt sfat practic : puteți folosi oțet alb cu apă călduță, mai degrabă decât lichid de spălat vase sau amoniac pentru a spăla petele, având grijă să nu înmuiați prea mult salteaua și pur și simplu frecați ușor zonele cu pete. Într-un recipient, turnați o lingură de oțet de uz casnic, apoi adăugați apă călduță. Apoi nu uitați să clătiți folosind o cârpă de spălat, scufundându-l mai întâi într-un lighean sau recipient cu apă, apoi storcându-l pentru a-l menține ușor umed.

Dacă casa dumneavoastră este echipată cu un aparat de curățat cu abur, este excelent. Ușor de utilizat, aburul va elimina acarienii și bacteriile din salteaua dumneavoastră.

Protejați -vă salteaua

Pentru a preveni riscul de accidente, este indicat să o protejați bine pentru a limita pagubele. Puteți proteja noua saltea achiziționată de la https://mattro.ro/saltele / chiar de la prima utilizare cu un protector de saltea, topper și un cearșaf de pat.

Protectoarele de saltea pot fi impermeabile. Înainte de a cumpăra protectorul pentru saltea, fiți atenți la căptușelile din plastic, care nu sunt neapărat plăcute la atingere sau care tind să facă zgomot la frecarea de saltea. Unele saltele sunt prevăzute cu o husă detașabilă, pentru un aspect plăcut și curățare mai ușoară.

Nu doar salteaua are nevoie de întreținere regulată, ci întregul pat. Aspirați regulat între șipcile somierei, zonele capitonate, daca este cazul și curățați regulat podeaua sub pat.

Probabil știți că în fiecare noapte, corpul nostru pierde apă. Transpiram mult chiar daca nu simțim asta când ne trezim. Ca urmare, o cantitate incredibilă de murdărie, bacterii și microbi se acumulează în lenjeria de pat pe tot parcursul nopții. Acest lucru este valabil mai ales în timpul verii, un anotimp propice dezvoltării ciupercilor și bacteriilor, datorită unui climat cald și umed.

Patul poate fi un adevărat teren propice pentru infecții. Acest lucru poate crește riscul de probleme de sănătate, în special la persoanele cu sensibilități și alergii. Pentru a limita aceste riscuri, trebuie așadar să vă întrețineți așternutul, salteaua, topper-ul, somiera și accesoriile, să vă schimbați și să vă spălați cearșafurile în mod regulat, fie o dată pe săptămână, fie cel puțin la două săptămâni, deoarece aceasta corespunde perioadei de apariție a microbilor și bacterii.

In concluzie, pentru a evita anumite probleme de sănătate, pentru a stopa dezvoltarea alergiilor și mai presus de toate pentru a-ti păstra mai mult timp salteaua impecabilă, trebuie să oferi patului tău întreținerea de care are nevoie, în mod regulat.

Continue Reading
To Top