Știri interne

Se dau bani de la stat înainte de Crăciun! Ajutor pentru cei cu pensii mici

Se dau bani de la stat înainte de Crăciun! Ajutor pentru cei cu pensii mici

Ajutor de la stat pentru românii cu pensii mici, dar şi pentru alte persoane cu venituri reduse. Statul le va plăti o ultimă tranşă de 250 lei. Află toate detalii despre acest sprijin ce va fi livrat înainte de Crăciun.

Vin banii, 250 lei, înainte de Sărbători! Este o veste excelentă pentru sute de mii de români cu venituri reduse.

Mai exact, vorbim despre tichetele sociale sau voucherele pentru alimente, cum mai sunt ele cunoscute, din cadrul programului „Sprijin pentru România”. Ultima tranşă aferentă acestui an va ajunge la beneficiari în luna decembrie, înainte de Sărbători.

Reamintim că acest program a demarat la jumătatea lui 2022, fiind ulterior extins şi pentru 2023.

Pensionarii cu pensii mici şi alte categorii de persoane cu venituri reduse primesc 250 lei, o dată la două luni. Banii intră pe cardurile livrate deja de Poşta Română.

Anul acesta, aceste vouchere pentru alimente au fost încărcate de cinci ori. S-a întâmplat în lunile februarie, aprilie, iunie, august și octombrie 2023.

Se dau 250 lei de la stat înainte de Sărbători Urmează acum ultima tranşă, în luna decembrie. Iar autorităţile au promis că banii vor ajunge la timp pentru cumpărăturile dinaintea Sărbătorilor.

Oamenii se întreabă şi la ce dată vor intra exact banii pe aceste carduri. În lunile trecute, tranşele de 250 de lei au fost plătite pe data de 15, plus sau minus câteva zile. Aşadar, chiar dacă va exista vreo întârziere de câteva zile, cei nevoiaşi vor primi banii la timp pentru a se putea pregăti cum trebuie pentru masa de Crăciun.

Lista completă a beneficiarilor din programul „Sprijin pentru România”
Cu această ocazie, vă reamintim şi cine sunt beneficiarii acestor vouchere pentru alimente. Iată lista completă.

Pensionarii sistemului public de pensii, pensionarii aflați în evidența caselor de pensii sectoriale și beneficiarii de drepturi acordate în baza legilor cu caracter special, plătite de casele teritoriale de pensii/casele de pensii sectoriale, ale căror venituri lunare realizate sunt mai mici sau egale cu 1.500 lei, pentru tranșele din anul 2022, respectiv mai mici sau egale cu 1.700 lei pentru tranșele din anul 2023.

Persoanele – copii și adulți – încadrate în grad de handicap grav, accentuat sau mediu, ale căror venituri lunare proprii realizate sunt mai mici sau egale cu 1.500 lei pentru tranșele din anul 2022, respectiv mai mici sau egale cu 1.700 lei pentru tranșele din anul 2023.

Familiile cu cel puțin 2 copii în întreținere ale căror venituri lunare realizate pe membru de familie sunt mai mici sau egale cu 600 lei pentru tranșele din anul 2022, respectiv mai mici sau egale cu 675 lei pentru tranșele din anul 2023.

Familiile monoparentale ale căror venituri lunare realizate pe membru de familie sunt mai mici sau egale cu 600 lei pentru tranșele din anul 2022, respectiv mai mici sau egale cu 675 lei pentru tranșele din anul 2023.

Familiile și persoanele singure care au stabilit dreptul la ajutorul social.

Persoanele fără adăpost astfel cum acestea sunt reglementate potrivit prevederilor legale în vigoare.

Continue Reading
To Top