Știri interne

Suferă de o boala cruntă, care l-ar putea omorî în orice moment. Drama lui Cristi Tabără

Suferă de o boala cruntă, care l-ar putea omorî în orice moment. Drama lui Cristi Tabără

A fost unul dintre cei mai buni reporteri ai PRO TV ului, dar cariera lui a luat o turnură cu totul neașteptată în momentul în care iubita sa de atunci (2011) i-a facut plângere la poliție pentru că ar fi mângâiat-o într-o manieră total nepotrivită pe fiica ei minoră. Au urmat luni întregi de audieri și un adevărat război al declarațiilor. Cristi Tabără a scăpat basma curată, însă a fost nevoit să se retragă o perioadă din lumina reflectoarelor. A revenit câțiva ani mai târziu, la TVR, acolo unde lucrează și acum. În prezent, jurnalistul prezintă emisiunea “Exclusiv de România”, iar pentru activitatea de la postul public de televiziune, acesta încasează aproximativ 8000 de lei.

În toți acești ani, Cristi Tabără a reușit să slăbească spectaculos, însă s-a îngrașat în scurt timp la loc. Motivul? Conform informațiilor obținute de CANCAN.RO, jurnalistul suferă de Sindromul Cushing, o boală ce se manifestă ca o deviație sexuală și provoacă obezitate, impotență, depresie sau diabet zaharat. De altfel, în urmă cu mulți ani, prima soție a acestuia, Daiana Ghender, a dat de înțeles faptul că problemele sexuale ar fi stat la baza ruperii căsniciei, fără a dori să intre în detalii. Din păcate, boala cu pricina nu are leac, ci poate fi numai ținută sub control cu medicamentație.

Deși lucrează în mass media, Tabără încearcă să treacă zi de zi neobservat, tocmai pentru a evita să intre în vizorul presei. Speră, astfel, că va îngropa episodul absolut tulburător din 2011. Dorind să înțelegem cât mai multe despre afecțiunea care îl mistuie pe jurnalist și despre care medicii spun că poate deveni mortală în orice clipă, am stat de vorbă cu un psiholog, Radu Leca, care ne-a explicat că sindromul Cushing este o afecțiune atât de gravă, încât ține de competența unui psihiatru și nu a unui psiholog.

“Sindromul Cushing apare în momentul în care organismul secretă cantităti mari de cortizol pentru o perioadă mai lungă de timp. Cortizolul, numit popular și „hormonul de stres”, este secretat de glandele suprarenale, iar prezența sa este stimulată de glanda hipofiză. Persoanele care au aceasta boală sunt periculoase în special pentru ele însele. Înțelegând care sunt sursele bolii, noi ca aparținători putem doar să ne temem pentru sănătatea celor deja diagnosticați. Persoanele diagnosticate cu acest sindrom pot lucra in colectivitate, dar din punctul meu de vedere, din cauza faptului că obosesc foarte repede, rezultatele lor nu se vor ridica la nivelul dorit. Crizele pe care le pot avea pacienții sunt organice, iar în cazul în care alături de acest sindrom nu există tulburare de anxietate, atunci somatizările sunt rare”, ne-a declarat Radu Leca.

Alexandra Bodnaru are 22 de ani și studiază psihologia. A reușit să treacă foarte greu pentru abuzul la care a fost supusă, cu ajutorul multor ani de terapie. Tânăra a fost atât de marcată de cele întâmplate, încât a ales să studieze psihologia, în speranța că va reuși să înțeleagă puțin mai bine ce a fost în capul agresorului său, dar și pentru a ajuta alte victime ale abuzului sexual.

Continue Reading
To Top