Știri interne

Un nou episod de iarnă în România! Revin ninsorile iar temperaturile scad în toată țara

Un nou episod de iarnă în România! Revin ninsorile iar temperaturile scad în toată țara

Ninsorile se întorc în România! Vremea se răcește simțitor în aproape toată țara.

Un ciclon mediteranean va aduce un nou val de ploi și ninsori moderate în România, începând de miercuri, 6 decembrie. De această dată, cele mai mari cantități de precipitații sunt așteptate în jumătatea sudică a țării.

Deși câteva ploi și ninsori locale vor fi posibile încă de miercuri dimineața în regiunile estice, precipitațiile mai puternice vor începe abia în a doua parte a zilei. Mai întâi va ploua în Banat și Oltenia, iar seara și noaptea ploile se vor extinde în majoritatea regiunilor.

La munte va ninge și se va depune strat consistent de zăpadă, mai ales pe versanții sudici ai Carpaților Meridionali. În timpul nopții ploaia se va transforma, treptat, în lapoviță și ninsoare și în zonele mai joase de relief.

Pe parcursul zilei de joi, 7 decembrie, în Muntenia, inclusiv în Capitală, și, local, în Transilvania, Maramureș, Dobrogea și Moldova, se vor semnala precipitații mixte. Din a doua parte a zilei vor predomina ninsorile, dar intensitatea precipitațiilor se va diminua tot mai mult spre seară, iar aria acestora se va restrânge.

În general, ne putem aștepta la un decor efemer de iarnă și la câțiva centimetri de zăpadă în mai multe zone din țară, chiar dacă temperaturile se vor menține destul de ridicate în timpul precipitațiilor, scrie meteoradar.ro.

Vremea se va îmbunătăți vineri, iar pe alocuri soarele își va face apariția printre nori. În a doua parte a weekend-ului e posibil, însă, un nou episod de ploi și ninsori, îndeosebi în regiunile estice.

Continue Reading
To Top