Știri interne

Testul pe care îl pică 7 din 10 români. Mută un singur băț de chibrit, în mai puțin de 20 de secunde, pentru a obține rezultatul corect

Testul pe care îl pică 7 din 10 români. Mută un singur băț de chibrit, în mai puțin de 20 de secunde, pentru a obține rezultatul corect

Într-o provocare matematică care pune la încercare gândirea rapidă și abilitățile logice, un test cu chibrituri devine un examen de inteligență pe care 7 din 10 români îl pică. Acesta necesită găsirea unei soluții corecte prin mutarea strategică a unui singur băț de chibrit în mai puțin de 20 de secunde.

Imaginea prezintă o problemă matematică aparent greșită care afirmă că 8 + 3 – 4 = 0. Cu toate acestea, această afirmație poate fi corectată prin mutarea unui singur băț de chibrit. Tu știi să rezolvi această problemă de matematică în maximum 20 de secunde?

Soluția la acest test de inteligență constă în scoaterea unui băț de chibrit din cifra 8 pentru a o transforma în 9. Apoi, acest băț este plasat în mijlocul cifrei 0, transforămând-o în 8. Astfel, ecuația devine: 9 + 3 – 4 = 8.

Demonstrația soluției corecte

Viteza este esențială, deoarece participanții au doar 20 de secunde la dispoziție pentru a identifica și a aplica corect mutarea. Scoaterea bățului de chibrit din numărul 8 și plasarea lui în mijlocul cifrei 0 reconfigurează ecuația și obține un rezultat corect.

Curios, acest puzzle matematic nu are o singură rezolvare corectă, ci două. Bățul orizontal din cifra 4 poate fi plasat vertical, creând astfel numărul 11. Astfel, a doua soluție corectă devine: 8 + 3 – 11 = 0.

Asemenea testelor pentru coeficientul de inteligență (IQ), această provocare certificată este folosită în întreaga lume. IQ-ul, măsurat printr-un test standardizat, reflectă inteligența umană și este raportat la vârsta cronologică. Rezultatele sugerează că majoritatea oamenilor se situează în jurul mediei cu o valoare de aproximativ 100, în timp ce valori peste 120 indică inteligență superioară și, la 130 și peste, vorbim despre supradotare și chiar genialitate. O provocare simplă cu chibrituri poate oferi indicii interesante privind modul în care mintea noastră se adaptează la problemele complexe.

Continue Reading
To Top