Știri interne

URGIA albă face ravagii în România! ANM anunță minus 25 de grade

URGIA albă face ravagii în România! ANM anunță minus 25 de grade

Un ciclon polar aduce după el precipitații sub formă de ploi și ninsori, însoțite de temperaturi scăzute în toate zonele. Conform prognozelor meteorologice, se anunță temperaturi joase, cu valori maxime care nu vor depăși 5-6 grade Celsius în majoritatea regiunilor, iar în zona litoralului, este posibil să atingă un maxim de 8-9 grade Celsius. În unele zone însă, temperaturile resimțite vor coborî până la -25 de grade Celsius.

România se confruntă cu impactul unui ciclon polar. Conform prognozelor meteorologice, se anunță temperaturi joase, cu valori maxime care nu vor depăși 5-6 grade Celsius în majoritatea regiunilor, iar în zona litoralului, este posibil să atingă un maxim de 8-9 grade Celsius.

Oana Păduraru, meteorolog în cadrul Administrației Naționale de Meteorologie, a oferit informații despre evoluția vremii în perioada imediat următoare.

Precipitațiile sub formă de ploi și ninsori revin în a doua parte a săptămânii curente. Cu toate că nu sunt prognozate cantități mari de zăpadă, unele regiuni din țară vor avea parte de iarnă în toată regula.

Ciclonul polar care se apropie de România
Ea a spus că se preconizează o schimbare semnificativă în aspectul vremii și în privința temperaturilor în zilele ce urmează. Există un ciclon polar, adică o masă de aer rece care se apropie din regiunile nordice.

În paralel, există o cantitate semnificativă de umiditate care se deplasează din sudul continentului, din zona bazinului mediteranean.

Se estimează că temperaturile resimțite vor coborî până la -25 de grade Celsius la munte.

Vor fi precipitații în întreaga țară
Prognoza vremii indică apariția precipitațiilor în întreaga țară, cu o extindere a acestora dinspre partea de sud-vest a teritoriului. La munte și în regiunile estice, în special în zona Moldovei, se așteaptă predominant ninsori. În paralel, în alte zone vor fi precipitații mixte.

Reprezentantul ANM a spus că, în cursul zilei de astăzi, în zonele joase de relief sunt prognozate ploi. Pentru această noapte, se așteaptă apariția poleiului, în special în partea centrală și de nord-est a țării, iar cantitățile estimate de apă pentru regiunea sudică vor fi considerabile, depășind 10 – 15 litri/mp și local chiar 20 litri/mp.

Vin ninsorile din nou și în București
De asemenea, în sud-estul țării, în zonele Dobrogei și Munteniei, se prognozează intensificări ale vântului. Acesta va avea viteze în general cuprinse între 40-45 km/h.

Oana Păduraru, meteorologul, a explicat că există o probabilitate mai mare ca vineri, în a doua parte a zilei, să apară iar ninsorile și în zona Capitalei.

Masa de aer va genera temperaturi scăzute
Despre apariția acestui nou ciclon polar a dat detalii și șeful ANM. Elena Mateescu a spus că masa de aer rece a coborât în zona țării noastre. Ea a determinat ca, cel puțin în jumătatea nordică a acesteia, să nu se înregistreze temperaturi care să depășească 4 grade Celsius la amiază. Acest lucru este în contrast cu temperaturile de 15-16 și chiar 20 de grade Celsius din partea vestică înregistrate ieri.

De la începutul zilei următoare, această masă de aer va cuprinde și zona de sud și sud-est a țării. Se va genera astfel o perioadă inițială a săptămânii caracterizată de temperaturi mai scăzute decât de obicei.

Vor fi temperaturi maxime de 3-4 grade Celsius, inclusiv în Capitală. Minimele vor coborî până la -11 grade Celsius în zonele depresionare din estul Transilvaniei.

Continue Reading
To Top