Știri interne

De ce nu trebuie să urăm Crăciun Fericit. Este o greșeală banală pe care o fac toți românii fără să vrea

De ce nu trebuie să urăm Crăciun Fericit. Este o greșeală banală pe care o fac toți românii fără să vrea

În ajunul Crăciunului, mulți oameni obișnuiesc să transmită urări de “Crăciun fericit!”, însă puțini știu că această expresie este considerată un pleonasm. Eugen Tănăsescu, preot și jurnalist, explică de ce nu este adecvat să folosim expresia “Crăciun fericit!” și sugerează alternative mai corecte.

Conform lui Tănăsescu, Crăciunul simbolizează “Nașterea Domnului Iisus Hristos”, un moment intrinsec de bucurie, făcând astfel expresia “Crăciun fericit” redundantă. El recomandă să folosim în schimb formulări precum “Crăciun binecuvântat”.

Tănăsescu preferă să colinde cu urări de “Crăciun binecuvântat”, accentuând importanța de a păstra semnificația sacrală a sărbătorii. De asemenea, el critică transformarea colindelor tradiționale în melodii comerciale sau despre dragoste, subliniind nevoia de a păstra tezaurul colindelor românești autentice.

În plus, Tănăsescu sugerează să urăm “Sărbători fericite”, având în vedere că luna decembrie include și alte sărbători precum Sfântul Ștefan și Revelionul, urmat de începutul lui ianuarie cu prăznuirea Sfântului Vasile, ocazie pentru multe petreceri.

Continue Reading
To Top