Știri interne

Întârziere a pensiilor majorate în luna ianuarie! Anunțul șefului Casei de Pensii, Daniel Baciu

Întârziere a pensiilor majorate în luna ianuarie! Anunțul șefului Casei de Pensii, Daniel Baciu

Președintele Casei Naționale de Pensii, Daniel Baciu, a dat însă asigurări în direct la Antena 3 CNN că nu este vorba de vreun blocaj la nivelul Trezoreriei centrale, iar banii vor ajunge la pensionari în cel mai scurt timp.

”Nu este un blocaj total. Practic, la fiecare sfârșit de an fiscal sunt niște operațiuni financiar bancare care sunt mult mai complicate decât ceea ce se întâmplă de la o lună la alta, în interiorul aceluiași an fiscal.

Aceste operațiuni sunt normale. Dar noi am făcut deschiderea de credite încă de vineri, 20 decembrie, iar astăzi, viramentele deja au fost procesate de către trezoreriile locale și banii sunt în contul companiei naționale Poșta Română”, a declarat Daniel Baciu, ieri, în exclusivitate la Antena 3 CNN.

Calendarul plății pensiilor în ianuarie 2024

Tot ieri, Minsiterul Muncii a anunțat când vor primi românii pensiile majorate pe card.

”Casa Națională de Pensii informează că în luna ianuarie 2024 plata pensiilor la Poștă se face conform convenției încheiate între cele două instituții. Fondurile necesare s-au transmis astăzi către Poșta Română.

Astfel, sumele virate vor ajunge în conturile Poștei Române SA pe data de 4 ianuarie 2024.

Iar distribuirea pensiilor pe teren (la domiciliul beneficiarilor) se va efectua începând cu data de 5 ianuarie 2024.

Totodată, menționăm că plata pe card a pensiilor se va face în perioada 11-12 ianuarie.

Facem precizarea că deschiderea de credite de la Ministerul Finanțelor pentru plata pensiilor în luna ianuarie 2024 s-a făcut din 29.12.2023 cu utilizarea creditelor începând cu data de 03.01.2024 și cu încadrarea in limitele lunii ianuarie 2024, aprobate de Guvern”, a anunțat Ministerul Muncii.

Continue Reading
To Top