Știri interne

Top 4 țări din Europa în care să pleci în vacanță în 2024 dacă ai un buget redus. Nu sunt atât de cunoscute precum alte destinații, dar merită vizitate

Top 4 țări din Europa în care să pleci în vacanță în 2024 dacă ai un buget redus. Nu sunt atât de cunoscute precum alte destinații, dar merită vizitate

În 2023, Franța, Italia, Grecia și Marea Britanie au fost desemnate cele mai populare destinații de vacanță. Pentru cei care au un buget redus, există și alte locuri cel puțin la fel de spectaculoase, dar nu la fel de cunoscute precum țările amintite mai sus.

Dacă totuși vrei să te bucuri de o vacanță în 2024 în străinătate, dar ți se pare că nu au buget care să îți permită să te relaxezi într-o destinație scumpă, există câteva țări care merită puse pe listă, mai ales de cei care nu vor să dea prea mulți bani pe câteva zile în vacanță.

Muntenegru

Munte și mare în același loc, în Muntenegru. Așa poate fi descrisă țara care nu este neapărat printre cele mai populare în materii de destinații de vacanță. Cei care aleg să viziteze acest loc rămân uimiți de cultură, dar și de prețuri. Muntenegru este varianta ideală pentru cei care vor să plece în vacanță, dar nu vor să cheltuie prea mult pe călătorii.

Poate fi destinația perfectă în special vara, atunci când este vorba de una dintre cele mai cunoscute atracții, și anume insula Sveti Stefan. La bază, este un oraș din comuna Budva, situat în apropierea orașului cu același nume. Locul a devenit celebru pentru că, de-a lungul timpului, personalități internațiloanel și-au făcut vacanțelele acolo.

Ungaria

Și Ungaria poate fi o variantă ideală de vacanță pentru cei cu buget redus. Evident, cele mai mari prețuri sunt în Budapesta, dar există și orașe în jurul Lacului Balaton care merită vizitate. Cel mai cunoscut oraș din această zonă este Siófok, locul ideal pentru cei care vor o atmosferă mai animată în vacanță. Orașul este cunoscut în Ungaria pentru petrecerile care țin până dimineață.

Gyor este una dintre cele mai mari localități din nord-vestul Ungariei și locul perfect pentru cei care vor o vacanță mai liniștită. Face parte din categoria orașelor mici, existând mai multe restaurante, terase și magazine în zonă.

Slovacia

Puțin cunoscută la capitolul turism este și Slovacia. Capitala, evident, merită vizitată, iar pentru iubitorii sporturilor de iarnă, Munții Tatra pot fi o alegere bună. Există mai multe activități pentru cei care merg acolo, printre cele mai populare în rândul turiștilor care vizitează Slovacia fiind schi, excursiile în natură și drumețiile.

Un alt loc de neratat este Lacul Morskie Oko, situat la granița dintre Slovacia și Polonia, fiind inclus pe lista celor mai frumoase cinci lacuri din Europa. Tot din aceeași categorie face parte și o stațiune din Parcul Național Munții Tatra. Štrbské Pleso este unul dintre locurile apreciate de turiști, atât pentru peisaje, cât și pentru facilități.

Malta

Malta este locul unde există și mare, munte, sate vechi, dar și locuri moderne, în special în capitala Valletta. Pentru cei care iubesc viața de noapte, Valletta poate fi locul perfect, la fel cum se poate spune și despre stațiunea Slima, situată pe coasta de nord-est.

În schimb, pentru cei pasionați de cultură, Mdina este orașul care îi cucerește pe turiști. Este un oraș medieval, inclus în Patrimoniul Mondial UNESCO, cea mai cunoscută atracție turistică de acolo fiind Catedrala SF. Paul.

Continue Reading
To Top