Știri interne

Se schimbă tot! Ferma Dacilor „era în legalitate”

Se schimbă tot! Ferma Dacilor „era în legalitate”

Avocatul lui Cornel Dinicu, patronul de la Ferma Dacilor, a susţinut sâmbătă, la Antena 3 CNN, că a existat o hotărâre judecătorească prin care imobilul a intrat în legalitate.

“La toate demersurile făcute a avut mari probleme, multe obstacole legate de colaborarea cu autorităţile publice.

Dânsul a făcut toate diligenţele, dar nu a primit suport real din partea autorităţilor competente (…).

A existat o hotărâre judecătorească prin care acest imobil (Ferma Dacilor – n.r.) a intrat în legalitate.

Deci sunt documente care atestă, prin prisma acestui control de legalitate, că la momentul x această construcţie putea să intre şi a intrat în legalitate”, a declarat Iancu Toader, avocatul lui Cornel Dinicu, sâmbătă, în exclusivitate la Antena 3 CNN.

Cât despre incendiul de la pensiune, apărătorul lui Dinicu merge pe ipoteza că ar fi existat o mână criminală, însă recunoaşte că nu sunt probe la dosar că focul ar fi fost pus intenţionat.

“La momentul acesta, nu sunt probe. Cunosc situaţia tehnică de acolo”, a mai spus Dinicu, precizând că nici nu cunoştea pensiunea înainte de a se produce tragedia de acolo.

Dar, “nu sunt nici probe certe care să arate vinovăţia acestuia”, susţine avocatul, referindu-se la Cornel Dinicu.

Mai mult, patronul de la pensiune ar fi făcut mai multe chiar decât i-au solicitat pompierii, ca să pună clădirea în siguranţă, însă nu a avut suport din partea autorităţilor, a încheiat avocatul Iancu Toader.

Un incendiu devastator a izbucnit în a doua zi de Crăciun la Ferma Dacilor, o pensiune care funcționa fără autorizație de securitate la incendiu şi la care au fost găsite, în urma controalelor, o serie de nereguli.

Ultimul control a fost efectuat în 2019 și atunci s-au găsit foarte multe probleme.

Bilanțul este cutremurător: opt morţi, printre care patru copii, şi mulţi răniţi.

Un număr de 26 de persoane se aflau de Crăciun în pensiunea Ferma Dacilor.

Erau cazate în pensiune în momentul în care a izbucnit acest incendiu, care a cuprins în totalitate întregul complex turistic.

Continue Reading
To Top