Știri interne

Alimentul care alungă boala și micșorează inflamația din corp. Mihaela Bilic: „Scade activitatea globulelor ce au declanșat procesul inflamator!”

Alimentul care alungă boala și micșorează inflamația din corp. Mihaela Bilic: „Scade activitatea globulelor ce au declanșat procesul inflamator!”

Medicul nutriționist Mihaela Bilic a vorbit, într-o postare pe pagina sa de Facebook, despre unul dintre cele mai populare preparate folosite atunci când suntem răciți.

Potrivit acesteia, pe lângă faptul că este un aliment foarte gustos, este și extrem de sănătos, făcând minuni atunci când ne confruntăm cu răceli sau gripe.

Pe lângă aceasta, reduce inflamația în organism.

Supa de pui, căci despre ea este vorba, este un aliment foarte sănătos, iar acest lucru este dovedit științific, spune Mihaela Bilic.

„Supă de pui… și pentru suflet și pentru răceală

Există o carte care se numește «Supă de pui pentru suflet». Pare că supa de pui ne hrănește sufletul, ne vindecă și ne bucură întreaga ființă. E un fel de «confort food», ceva ce ne alină și ne răsfață, un remediu din străbuni care rămâne la fel de eficient și astăzi. Ce facem când suntem răciți? Ne odihnim, consumă multe lichide și mâncăm supă de pui! S-a dovedit științific că această metodă tradițională de tratament este eficientă împotriva răcelii”, scrie ea.

Medicul adaugă că supa de pui reduce inflamația și este recomandată într-un număr mare de situații.

„Consumul unui bol cu supă poate micșora inflamația pulmonară prin scăderea activității globulelor albe ce au declanșat procesul inflamator. În plus supa hidratează și încălzește corpul din interior. Puneți lângă ea și un ardei iute- conține capsaicină, o substanță care reduce secreția de lichide din nas, fluidifică mucusul din bronhii și decongestionează respirația. Supa de pui nu este doar hrănitoare, este un preparat aparte, o licoare caldă și dulceagă care ne liniștește și ne încălzește.

Să te hrănească cineva cu supă este o dovadă de grijă și de iubire. Când ești bolnav sau convalescent, primești supă de pui. Când ești bebeluș și trebuie să crești, tot supă primești Ați răcit? Trece cu supă! Sunteți înfrigurați, înfometați, epuizați sau iritați? Cu supă trec toate!! Nu contează dacă e cu fidea, tăiței sau găluști, important este să fie cu steluțe aurii…de grăsime”, spune Mihaela Bilic.

Continue Reading
To Top