Știri interne

Toți românii care locuiesc la bloc trebuie să știe acest detaliu important. Cine plătește, de fapt, dacă te inundă vecinul

Toți românii care locuiesc la bloc trebuie să știe acest detaliu important. Cine plătește, de fapt, dacă te inundă vecinul

Daunele produse de inundații pot fi extrem de distructive. Scurgerile de apă, chiar și cele lente, pot afecta iremediabil integritatea unui imobil.

Inundațiile reprezintă o amenințare semnificativă pentru majoritatea proprietarilor.

Este esențial ca apa să circule într-un mod controlat prin structura unei clădiri, folosind conducte de alimentare, conducte de scurgere, chiuvete și bazine.

Evitarea contactului apei cu subsolurile, podelele sau pereții este crucială pentru menținerea integrității construcției.

De obicei, intervențiile de reparații efectuate în timp util pot preveni astfel de probleme, evitând daunele minore sau, în caz contrar, costisitoarele lucrări de remediere.

Responsabilitatea financiară în cazul inundării unui apartament și cine suportă aceste costuri devine un aspect crucial pentru proprietarii de apartamente.

Pentru proprietarii de apartamente, soluționarea problemei poate fi gestionată individual, în timp ce chiriașii pot conta pe intervenția proprietarului în caz de inundație.

Dacă imobilul a fost inundat de vecinii tăi și există o comunicare eficientă, soluționarea pe cale amiabilă este posibilă.

Identificarea sursei inundației este esențială pentru oprirea fenomenului, urmată de evaluarea pagubelor provocate în urma scurgerii apei în zonele nepotrivite.

Autoritățile recomandă documentarea vizuală a situației, realizând fotografii pentru o evaluare precisă și credibilă.

Pentru a evita costurile proprii în cazul daunelor cauzate de scurgerile de apă de la vecini, este imperativ ca proprietarii să dețină o poliță de asigurare pentru apartamentul lor.

Pașii pe care trebuie să-i urmezi. Cine plătește pentru un apartament inundat
Anunță asociația de proprietari responsabilă pentru imobilele din blocul în care locuiești.
Asociația de proprietari va întocmi un proces verbal pentru constatarea pagubelor.
Vei semna împreună cu vecinul procesul verbal întocmit de asociația de proprietari.
Apelează la o firmă de evaluare, pentru estimarea valorii pagubei.
Dacă situația nu se rezolvă pe cale amiabilă, singura variantă ce îți mai rămâne la dispoziție este să-ți dai vecinul în judecată. Acesta trebuie să redacteze o declarație pe care să o semnezi și tu.

Potrivit Legii nr. 196/2008, poți cere, în calitate de proprietar, să fii despăgubit din fondul de reparații al Asociației de proprietari.

Continue Reading
To Top