Știri interne

A murit marea actriță! Românii au adorat-o. Tragedie în lumea filmului şi teatrului

A murit marea actriță! Românii au adorat-o. Tragedie în lumea filmului şi teatrului

Doliu în cinematografie. Actorii sunt în doliu în urma trecerii în neființă a unei mari artiste. Colegii ei transmit mesaje îndurerate. Românii o cunoşteau foarte bine dintr-un serial popular acum câţiva ani. Cum s-a întâmplat tragedia?

Doliu în cinematografie. A murit marea actriță din Turcia Ayla Algan
Născută în anul 1937, în Istanbul, Ayla a provenit dintr-o familie înstărită care i-a oferit o educație aleasă. Această educație a reprezentat un sprijin de neprețuit în cursul vieții sale.

Mama sa era pictoriță, în timp ce tatăl ei, cu rădăcini în Creta, desfășura activitatea de negustor. Datorită însușirilor sale artistice manifestate încă din copilărie, părinții ei au îndrumat-o către domeniul muzicii și baletului.

După căsătoria cu Beklan Algan, cuplul a pornit împreună într-o călătorie în America. Acolo, Ayla s-a înscris la o școală de teatru, devenind parte a prestigiosului Actors Studio.

În anul 1960, Ayla Algan s-a întors în Turcia, iar patru ani mai târziu, a făcut debutul său pe platourile de filmare ale serialului „Karanlikta Uyananlar”, unde a interpretat un rol secundar. Acest debut i-a deschis ușa către numeroase oportunități în cariera sa artistică, potrivit Daily Sabah.

Doliu în cinematografie. O adâncă tristețe a cuprins comunitatea cinematografică, în urma dispariției actriței Ayla Algan. Plecarea ei lasă în urmă un gol profund, iar colegii de breaslă sunt șocați de pierderea acestei personalități marcante.

Un val de tristețe și durere s-a abătut asupra actorilor din Turcia, în urma trecerii în neființă a unei celebre actrițe.

O legendă a scenei și a ecranului turcesc a părăsit această lume din cauza unei hemoragii cerebrale. Halit Ergenç, iubitul actor al turcilor, a fost profund afectat de această pierdere imensă și a transmis un mesaj emoționant în timpul priveghiului artistei.

La vârsta de 86 de ani, ne-a părăsit remarcabila actriță Ayla Algan. Cu o carieră impresionantă, ea a fost un mentor deosebit pentru mulți tineri actori din Turcia aflați la început de drum, oferindu-le îndrumare, cunoștințe și sprijin pentru a-și dezvolta carierele cu eleganță și succes.

La data de 4 ianuarie, media turcă a comunicat cu tristețe trecerea în neființă a celebrei Ayla Algan. Vestea a adus durere nu doar în rândul familiei sale, ci și printre colegii din breasla actorilor.

Publicul din România a avut ocazia să o descopere pe celebra actriță încă din anul 2015, atunci când a interpretat rolul Ayten în serialul „Bahar: Viață furată”.

Chiar și în 2022, la venerabila vârstă de 85 de ani, ea a susținut un rol important, adaptându-se cu profesionalism la cerințele scenariului și la condițiile de filmare, demonstrându-și talentul remarcabil.

La data de 4 ianuarie 2024, presa turcă a anunțat cu tristețe că îndrăgita actriță și-a încheiat călătoria pe acest pământ. Trupul său neînsuflețit a fost așezat solemn pe scena teatrului Harbiye Muhsin Ertuğrul, oferindu-i astfel un moment solemn de omagiu, înainte de a fi condusă în ultimul său drum.

La ceremonia de adio, au fost prezenți mulți dintre actorii pe care i-a ghidat de-a lungul anilor. Halit Ergenc, cunoscutul actor care l-a portretizat pe Sultanul Suleyman Magnificul, s-a numărat printre cei care i-au adus un ultim omagiu.

În cadrul ceremoniei, el a susținut un discurs emoționant la căpătâiul mentorului său, subliniind impactul profund pe care aceasta l-a avut asupra vieții și carierei sale.

Discursul emoționant al lui Halit Ergenç
Halit Ergenç a subliniat caraterul special al regretatei artiste.

„Mi-e foarte greu să vorbesc. Când eram lângă ea, mă simțeam că și când aș fi lângă un ocean. Era imposibil să nu te cuprindă cu informația, experiența, omenia ei. Cât de fericiți trebuie să fim că am avut parte să fim atinși de această apă.

Ne sună la ceas de seară și, fără a spune ‘Bună. Ce faci?’ Trecea direct la subiect și spunea ‘Faceți asta pentru Ali’.

Pentru că de mult timp gândea în locul vostru… Când filmăm un serial, o sunăm și îi spuneam: ‘Mă simt încorsetat. Ce să fac?’ Îmi deschidea spațiu cu două-trei propoziții. Dumnezeu să ne ajute pe toți pentru că ea nu mai e la celălalt capăt al telefonului.

Se spune că omul moare de trei ori: când moare, când e îngropat și când numele îi este rostit pentru ultima oară. Nu cred că sora Ayla va muri!”, a spus Halit Ergenç,

Continue Reading
To Top