Știri interne

Pensia vine, în februarie, cu 250 lei în plus pentru un milion de pensionari. Cum se dau banii

Pensia vine, în februarie, cu 250 lei în plus pentru un milion de pensionari. Cum se dau banii

Guvernul a decis să acorde, și în acest an, ajutoare în valoare totală de 1.500 de lei sub forma unor carduri de alimente. La fiecare două luni acestea se vor alimenta cu suma de 250 de lei.

Cei mai mulți beneficiari sunt pensionarii care au pensie de sub 2.000 de lei pe lună. Aceștia sunt cu siguranță în număr de peste un milion. Asta pentru că cel puțin 1,1 milioane pensionari iau indemnizație socială de 1.280 de lei.

Anunțul a fost făcut de către premierul Ciolacu.

„Îi anunț pe toți posesorii cardurilor pentru alimente că acestea vor funcționa şi anul viitor, urmând să fie alimentate cu 250 de lei, la fiecare două luni.

Vom prelungi cele două măsuri fundamentale care au dus la scăderea inflației: plafonarea prețurilor la energie și gaze și plafonarea adaosurilor comerciale la cele 21 de categorii de alimente de bază. Anul viitor, niciun român nu va plăti mai mult la facturi!”, a spus Marcel Ciolacu, premierul României.

Condițiile sunt foarte clare și au fost anunțate de Ministerul INvestițiilor. banii se dau pentru familiile nevoiașe și sunt un ajutor pentru inflația ridicată și creșterea prețurilor la alimente.

– pensionarii ale căror venituri lunare realizate sunt mai mici sau egale cu 2.000 lei;

– persoanele care sunt încadrate în grad de handicap grav, accentuat sau mediu, și care nu câștigă 2.000 de lei pe lună

– familiile cu cel puţin 2 copii în întreţinere ale căror venituri lunare sunt sub 1.550 de lei în total

– familiile monoparentale cu venituri pe membru de familie mai mici sau egale cu 675 lei;

– familiile şi persoanele singure care au stabilit dreptul la ajutorul de incluziune, în condiţiile Legii nr. 196/2016 privind venitul minim de incluziune, cu modificările şi completările ulterioare;

Continue Reading
To Top