Știri interne

Prima schimbare legislativă după Ferma Dacilor. Ce sunt obligate să facă unitățile de cazare

Prima schimbare legislativă după Ferma Dacilor. Ce sunt obligate să facă unitățile de cazare

Proprietarii unităţilor de cazare vor fi obligaţi să prezinte autorizaţia de construire şi cartea funciară pentru a primi clasificarea turistică din partea Ministerului Economiei, Antreprenoriatului şi Turismului. Ministrul economiei Radu Oprea a emis un ordin de ministru prin care este modificată legea privind normele metodologice privind eliberarea certificatelor de clasificare a structurilor de primire turistică, potrivit ediţiei din 9 ianuarie din Monitorul Oficial.

Prin ordinul dat de actualul ministru, în lege a fost introdusă obliga­tivitatea prezentării autori­zaţiei de construire sau alte docu­mente similare pentru construcţiile care nu necesită autorizaţii de construire, ceea ce implică şi autorizaţia la incendiu.

Până la modificarea legii, pro­prietarii unităţilor de cazare erau nevoiţi să depună doar o cerere standardizată şi un certificat constatator (forma extinsă) emis de Oficiul Registrului Comerţului, din care să rezulte activităţile autorizate a fi desfăşurate la punctul de lucru şi codul/codurile CAEN corespunză­toare, pentru structura de primire turistică respectivă.

Continue Reading
To Top