Știri interne

Se dau sume în plus pe lângă pensie! Marcel Ciolacu a dat vestea cea mare chiar acum: Aprobăm o hotărâre

Se dau sume în plus pe lângă pensie! Marcel Ciolacu a dat vestea cea mare chiar acum: Aprobăm o hotărâre

Vești bune pentru pensionari anunțate de Marcel Ciolacu. Premierul a informat că crește numărul de bilete de tratament balnear, dar și suma alocată acestora.

Premierul Marcel Ciolacu anunță o nouă hotărâre de Guvern legată de beneficiile acordate pensionarilor.

Potrivit reglementărilor, crește numărul de vouchere pentru tratament balnear destinate pensionarilor. Și suma alocată acestora se majorează.

De asemenea, se ia în considerare posibilitatea plafonării prețurilor la produsele alimentare cel puțin până în primăvară.

„Nu îi uităm nici pe pensionari. După indexarea pensiilor cu 13,8%, azi venim cu o altă măsură așteptată de aceștia.

Aprobăm o hotărâre de Guvern prin care majorăm atât numărul de bilete de tratament balnear pentru pensionari, cât și suma alocată acestora”, a afirmat premierul.

Conform premierului, numărul de biletelor asigurate prin Casa Națională de Pensii va fi de 135.000. În creștere față de cele 120.000 înregistrate anul trecut.

De asemenea, suma alocată pentru aceste bilete în acest an va fi majorată de la 300 la 400 de milioane de lei.

„Săptămâna viitoare vreau să discut și cu reprezentanții marilor lanțuri de magazine alimentare pentru a stabili cum continuăm mecanismul de plafonare a prețurilor la produsele de bază.

Pentru pensionari și nu numai, este vital să găsim calea pentru a prelungi această schemă până în primăvară, ca să protejăm în continuare puterea de cumpărare a populației”, a adăugat premierul.

S-a ajuns la un acord pentru majorarea salariilor
Sindicatele din Sănătate au anunțat joi, 25 ianuarie, că în urma discuțiilor cu premierul Marcel Ciolacu, s-a ajuns la un acord privind majorarea salariilor. Urmează însă alte întâlniri cu Guvernul în cursul săptămânii viitoare.

Prim-vicepreşedintele Sanitas Iulian Pope a declarat joi că „în principiu” Guvernul a acceptat ca personalul din sistemul sanitar să aibă în acest an o creştere a salariilor cu 20%.

„În principiu, principala noastră cerere – creştere cu 20% în anul 2024 pentru lucrătorii din sistemul sanitar – a fost acceptată. Vor mai fi întâlniri pe cifre. A fost acceptată o creştere cu 20% pe fondul de salarii de bază. Vor mai fi întâlniri pe ceea ce înseamnă cifre.

Nu am terminat întâlnirile la nivelul Guvernului. Am stabilit un calendar. Ne vom întâlni săptămâna viitoare. De principiu am stabilit şi Guvernul a acceptat că în anul 2024 lucrătorii din sistemul sanitar vor avea o creştere de 20%”, a declarat Pope după întâlnirea cu premierul Marcel Ciolacu.

Ministrul Simona Bucura Oprescu a vorbit, de asemenea, cu delegația sindicaliștilor din domeniul sănătății și asistenței sociale.

Delegația a fost condusă de către Răzvan Gae, vicepreședinte al Federației Sindicale Sanitas, și de Titi Costin, președintele Comisiei pentru Asistență Socială din cadrul Sanitas.

Principalele aspecte semnalate de către sindicaliști au fost cele legate de lipsa de personal. S-a discutat și despre salarizarea din sistemul de sănătate și asistență socială. Dar și despre necesitatea încheierii unui contract colectiv de muncă în domeniul asistenței sociale.

Continue Reading
To Top