Ce alimente interzise în alte țări sunt din belșug pe rafturile magazinelor din România

Sanatate

Ce alimente interzise în alte țări sunt din belșug pe rafturile magazinelor din România

Ce alimente interzise în alte țări sunt din belșug pe rafturile magazinelor din România

Ce alimente interzise în alte țări sunt din belșug pe rafturile magazinelor din România? Oamenii nu au aceleași preferințe culinare pe tot globul. Unele țări chiar interzic unele alimente care sunt vândute fără nicio problemă în alte state.

Românii găsesc pe rafturile supermarketurilor o mulțime de produse care se găsesc și în alte țări. Unele sunt destinate copiilor. Puțini știu însă că unele dintre acestea sunt total interzise în unele state.

Specialiștii spun că simplul motiv că mâncarea este legală într-o țară nu înseamnă că este și inofensivă.

Ce alimente interzise în alte țări sunt din belșug pe rafturile magazinelor din România

Iată o serie de produse interzise în unele țări din lume, dar care se găsesc în România

Kinder Surprise (Ouăle Kinder) – Aceste ouă cu surprize sunt interzise în SUA. Jucăriile mici sau alte piese din plastic din interiorul acestora sunt un pericol pentru copii.

Gumă de mestecat – un produs care este disponibil la fiecare casă de supermarket în România și probabil în toate statele europene. Potrivit raportului, în Singapore este permisă numai guma de mestecat care are un beneficiu terapeutic, cum ar fi că ajută la renunțarea la fumat.

Semințele de mac. Sunt strict interzise în alte țări, cum ar fi Taiwan, Singapore, Arabia Saudită și Emiratele Arabe Unite. Potrivit „prosieben.ch”, acestea intră sub incidența Legii Narcoticelor.

Foie gras de gâscă: Foie gras de rațe și gâște este interzis în Germania. Și în România se consumă acest aliment. În India, importul de foie gras este interzis. California a adoptat, de asemenea, o interdicție corespunzătoare pentru foie gras.

Laptele crud, adică laptele netratat, nu este permis să fie vândut în Canada, Scoția, Australia și multe state din SUA. Brânza din lapte crud intră și ea sub această interdicție. Motivul sunt reglementările de igienă, care afectează și posibilii germeni din laptele crud.

Unde se acceptă și unde se interzice consumul de carne de cal și de insecte

Ar mai fi și alte alimente al cărui consum este controversat. De exemplu, în Germania consumul de carne de cal este permis. Sunt rețete străvechi pentru marinarea acestui aliment.

Sacrificarea cailor este interzisă în Grecia din 2020, relatează „animal-welfare-foundation.org”. De atunci, caii din Grecia nu mai sunt considerați animale de fermă, ci mai degrabă ca animale de companie. La fel ca câinii și pisicile, nu pot fi sacrificate sau mâncate.

De asemenea, în conformitate cu reglementările alimentare extinse ale UE, pe lângă viermi de făină și lăcuste, greierii vor putea fi procesați în multe alimente din Europa începând cu ianuarie 2023. Insectele au fost mult timp ascunse ca ingredient în unele produse populare.

În unele țări din afara UE, totuși, există rezistență la insecte ca parte a alimentelor.

Qatarul a interzis adăugarea de insecte în alimente. În Oman, autoritățile responsabile au precizat că comercializarea produselor care conțin insecte pe piețele locale nu este permisă.

Continue Reading
To Top