Știri interne

Vești bune! O nouă categorie de români va primi vouchere sociale

Vești bune! O nouă categorie de români va primi vouchere sociale

Vești bune! O nouă categorie de români va primi vouchere sociale. Executivul a adoptat astăzi o ordonanță cu privire la extinderea beneficiilor acestora. Iată ce precizări s-au făcut în acest sens.

Într-un demers menit să sprijine categoriile vulnerabile ale populației, Executivul a adoptat joi o ordonanță cu privire la extinderea beneficiilor sociale în România. Potrivit acestei inițiative legislative, se completează articolul XLVIII din Ordonanța de Urgență a Guvernului nr. 115/2023, care abordează măsuri fiscal-bugetare, combaterea evaziunii fiscale și gestionarea fondurilor europene.

Conform informațiilor furnizate de News.ro, cardurile emise în cadrul Programului Sprijin pentru România, implementat prin OUG 63/2022, vor deveni multifuncționale, permitând beneficiarilor să achiziționeze nu doar alimente de bază, ci și să beneficieze de mese calde. Această extindere se aplică acelorași beneficiari, conform comunicatului de presă emis de Guvern.

Bugetul de stat alocat pentru această inițiativă va acoperi costurile asociate emiterii și distribuirii cardurilor destinate noilor beneficiari ai măsurii sociale. Astfel, o nouă categorie de români va beneficia de aceste vouchere, contribuind la extinderea sprijinului acordat de stat.

Pe lângă această măsură, ordonanța vizează și beneficiarii sprijinului pentru încălzire. Persoanele care nu au utilizat în totalitate sumele aferente cardului de energie, destinat procurării de lemne de foc, vor putea încasa sumele necheltuite în numerar până la data de 31 martie 2024. Operațiunile se vor efectua la oficiile poștale, în conformitate cu termenele și documentele justificative emise până la data de 15 martie 2024.

Ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene, Adrian Câciu, a făcut publică în cursul zilei de duminică, 21 ianuarie 2024, la Alba Iulia, o veste așteptată cu interes de către beneficiarii voucherelelor sociale. Potrivit declarațiilor sale, prima tranșă din acest an pentru voucherele sociale va fi acordată în a doua jumătate a lunii februarie 2024, marcând astfel începutul implementării acestui sprijin vital pentru populație.

Această veste vine în contextul unei creșteri a venitului pe care trebuie să-l aibă o persoană eligibilă pentru a beneficia de aceste vouchere sociale, care a fost actualizat la suma de 2.000 de lei. Ca urmare, este necesară o actualizare a bazei de date pentru a reflecta aceste modificări și pentru a asigura că beneficiile sunt distribuite în mod corect și echitabil.

Continue Reading
To Top