Știri externe

550 de zboruri au fost anulate. Atenționare MAE pentru români

550 de zboruri au fost anulate. Atenționare MAE pentru români

Ministerul Afacerilor Externe informează românii care se află, tranzitează sau intenționează să călătorească în Finlanda că, în perioada 1-2 februarie 2024, vor fi perturbări în transport și trafic, 550 de zboruri vor fi anulate.

Ministerul Afacerilor Externe informează greva va avea ca urmări, printre altele, perturbări în domeniul transporturilor aeriene și ale celor în comun: tramvaie, trenuri de metrou și cele din rețeaua feroviară de suprafață, precum și majoritatea rutelor de autobuz – urban și interurban.

Compania națională Finnair va anula aproximativ 550 de zboruri.

La greve participă și membri ai Sindicatului pentru sectorul public și al bunăstării, care lucrează pentru Finavia sau Airpro, angajați responsabili cu întreținerea proprietăților, curățenia și securitatea aeroporturilor, precum și Uniunea Piloților de Linie Aeriană, care îi reprezintă pe piloții Finnair.

Românii pot cere asistență consulară la numărul de telefon al Ambasadei României la Helsinki: +35892413624, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetățenilor Români din Străinătate (CCSCRS) și preluate de către operatorii Call Center în regim de permanență.

De asemenea, cetățenii români care se confruntă cu o situație dificilă, specială, cu un caracter de urgență, au la dispoziție și telefonul permanență al misiunii diplomatice a României în Finlanda: +358 50 553 35 86.

Continue Reading
To Top