Sanatate

Alimentele care devin toxice când le punem în frigider! Mulţi români nu ştiau asta

Alimentele care devin toxice când le punem în frigider! Mulţi români nu ştiau asta

Sunt mai multe alimente pe care oamenii le consumă fără să știe că ajung să fie toxice. Iată alimentele despre care probabil nu știai că devin toxice atunci când sunt refrigerate.

“Mulți oameni nu știu asta, dar există mai multe alimente care nu ar trebui să intre în frigider… și oamenii încă le consumă”.

Iată patru alimente despre care probabil nu știai că devin toxice atunci când sunt băgate în frigider:

1. Usturoi decojit

Nu cumpărați niciodată usturoi curățat și nu-l puneți la frigider. Începe să prindă mucegai foarte repede. Mucegaiul de usturoi a fost, de fapt, asociat cu cancerul, a avertizat dr. Jangda.

Dr. Jangda a recomandat să cumpărați usturoi proaspăt atunci când este posibil și să nu îl curățați până când sunteți gata să îl utilizați.

2. Ceapa

Odată cu usturoiul, ceapa este adesea introdusă din greșeală în frigider de către consumatori. Fie că este vorba de o ceapă întreagă, sau doar de o secțiune rămasă de la gătit, se știe că ceapa atrage bacterii.

“Când cineva este bolnav acasă, punem chiar și o felie de ceapă în colțul camerei pentru a colecta toate bacteriile nesănătoase”, a spus dr. Jangda.

Aceasta înseamnă că o ceapă poate fi înșelător de toxică. Indiferent dacă există sau nu mucegai vizibil, ceapa a absorbit toate bacteriile din frigider.

3. Ghimbir proaspăt

“Ghimbirul începe să prindă mucegai foarte repede când îl puneți la frigider. Acest lucru a fost asociat cu insuficiența renală și hepatică”, mai explică medicul.

Producția de mucegai pe ghimbir proaspăt este stimulată doar de temperatura rece și umiditatea frigiderului, făcându-l potențial toxic la ingerare.

4. Orez fiert

“Mulți oameni au început să păstreze orezul gătit în frigider”, a spus dr. Jangda.

“Dacă aveți de gând să puneți orezul la frigider, să nu îl lăsaţi mai mult de 24 de ore”, a avertizat medicul.

Premierul Marcel Ciolacu a anunțat că Guvernul va adopta prelungirea cu 60 de zile a ordonanței privind plafonarea adaosurilor comerciale la alimentele de bază. Lista produselor a fost actualizată.

Prețul alimentelor de bază va fi plafonat încă două luni. Premierul Marcel Ciolacu spune să măsura împiedică o creștere a prețurilor cu până la 20%.
Potrivit surselor Antena 3 CNN, în sedința de Guvern de marți, s-a decis scoaterea unor alimente de pe listă și adăugarea altora.

Produse care intră pe lista alimentelor cu preț plafonat:

Unt până la 250 grame
Magiun până la 350 grame

Produse scoase de pe lista alimentelor cu preț plafonat:

Usturoi
Carne tocată
Orez
Cozonac
Bulion
Margarina.

Continue Reading
To Top