Știri interne

Singurul păcat care nu se iartă. Toate celelalte, oricât de grave, pot fi iertate

Singurul păcat care nu se iartă. Toate celelalte, oricât de grave, pot fi iertate

Conform unor concepții populare, majoritatea păcatelor sunt iertabile, însă, potrivit părintelui Cleopa, un singur păcat nu se iartă. Aflați în rândurile de mai jos despre ce anume este vorba și ce nu ar trebui să greșească niciodată oamenii divinității.

Unul dintre cele mai dificile pasaje din tot Noul Testament, pasaj care, cu siguranță se califică în categoria cuvintelor grele, este cel în care Isus vorbește despre un păcat de neiertat, păcatul împotriva Duhului Sfânt.

Potrivit slujitorilor lui Dumnezeu, există un păcat care este de neiertat și Dumnezeu identifică clar acel păcat de neiertat ca „hulă împotriva Duhului [Sfânt]”. Marele duhovnic, părintele Ilie Cleopa, care s-a născut la 10 aprilie 1912, în Sulița, județul Botoșani, şi a trecut la Domnul în ziua de 2 decembrie 1998, a vorbit despre singurul păcat care nu se iartă.

„Păcatele împotrivă Duhului Sfânt sunt acestea : necredință și împotrivirea adevărului dovedit al credinței creștine; încrederea nesocotită în bunătatea lui Dumnezeu; deznădejdea față de îndurarea lui Dumnezeu, pizmuirea aproapelui pentru harul ce i s-a dat, pentru sporirea lui în fapte bune, precum și neindrumarea celor greșiți pe calea mântuirii; ura de moarte, nepocainta până la moarte și nesocotirea darurilor lui Dumnezeu; lepădarea de credință, eresul, secta, sinuciderea etc.

Pricina pentru care aceste păcate nu se iartă de către Dumnezeu „nici în veacul de acum, nici în cel viitor este” îndărătnicia omului de a nu se pocăi de aceste păcate în țoață viață și împietrirea inimii lui ”

Cel ce săvârșește astfel de păcate, nu primește iertare de la Dumnezeu pentru că nu voiește să fie iertat și să asculte poruncile lui Dumnezeu. Daca un astfel de vinovat se căiește din adâncul sufletului, se mărturisește și se hotăraște să nu mai păcătuiască și cere indurare lui Dumnezeu cu stăruință și cu lacrimi, atunci prin Taina Pocăinței el vă putea primi iertare, căci ” nu este păcat oricât de greu ar fi el, care să covârșească bunătatea și dragostea de oameni a lui Dumnezeu”.

Pocăința este mult mai mult decât recunoașterea faptelor greșite. Este o schimbare a minții și a inimii care include întoarcerea de la păcat și întoarcerea la Dumnezeu pentru ajutor și iertare. Când ne căim, experimentăm o fericire de durată.

Pocăința este o șansă de a deveni mai bun. Dumnezeu va avea răbdare cu tine în timp ce lucrezi pentru a depăși obiceiurile proaste, dependențele și pentru a face schimbări reale în viața ta. Această schimbare este posibilă prin Isus Hristos și jertfa Lui. Indiferent de cât timp durează, merită.

Continue Reading
To Top