Știri interne

Semnal de alarmă pentru români! O nouă fraudă online! Se trimit notificări false de poprire pe cont

Semnal de alarmă pentru români! O nouă fraudă online! Se trimit notificări false de poprire pe cont

Semnal de alarmă pentru români! A apărut o nouă fraudă online în România! Se trimit notificări false de poprire pe cont. Mesajele par a fi trimise de Direcția de Impozite și Taxe. Iată cum arată mesajul, dar și ce a transmis instituția cu privire la această înșelăciune!

Serviciul Public de Finanțe Locale Ploiești a transmis un semnal de alarmă! A apărut o nouă fraudă online! Se trimit notificări false de poprire pe cont.

Serviciul Public de Finanțe Locale Ploiești lansează un avertisment și îndeamnă cetățenii din mai multe județe să evite accesarea unui link primit într-un mesaj SMS.

Astăzi, instituția a comunicat prin intermediul paginii sale de Facebook că, în această dimineață, a fost contactată de locuitori din diverse județe, care au semnalat primirea unui mesaj SMS ce îi informează că conturile lor bancare deschise la Banca Transilvania au fost blocate de către DITL Ploiești pentru o sumă simbolică de 1 leu.

De asemenea, în conținutul mesajului se sugerează accesarea unui link sau contactarea instituției pentru obținerea de detalii suplimentare.

„Vă aducem la cunoștință că acest mesaj nu reprezintă situația reală și că am discutat cu reprezentanții Băncii Transilvania care ne-au informat că această transmitere de SMS-uri este o eroare produsă în sistemul informatic de popriri al băncii. Am primit asigurări că reprezentanții băncii vor lua legătura cu fiecare client pentru a explica această situație. Vă rugăm să nu accesați link-ul menționat în mesaj”, a transmis Serviciul Public de Finanțe Locale Ploiești.

O altă tentativă de fraudă a apărut în România! Prefectura Brașov a emis o informare cu privire la încercările unor persoane neidentificate de a obține bani, folosindu-se de numele instituției și al prefectului. Aceste persoane pretind că sumele solicitate sunt destinate „cazurilor sociale”, însă acesta este doar un pretext. Prin urmare, toți cei care primesc astfel de apeluri sau mesaje text sunt îndemnați să se adreseze imediat autorităților.

În plus, Instituția Prefectului Județul Brașov a primit notificări cu privire la un individ care se autointitulează „dl. Mihai, director de cabinet al prefectului”. Acesta efectuează apeluri telefonice către societăți comerciale, solicitând, în numele prefectului, sume de bani sub pretextul unor presupuse „cazuri sociale”.

„Dorim să avertizăm că este vorba despre o tentativă de fraudă. Nici Instituţia Prefectului Judeţul Braşov, ca instituţie, nici vreun angajat al acesteia nu au întreprins şi nu întreprind un asemenea demers”, au precizat oficialii Prefecturii Braşov.

Continue Reading
To Top