Lifestyle

Avertisment ANM! Ciclonul din Marea Mediterană ajunge în România. Vremea se schimbă radical

Avertisment ANM! Ciclonul din Marea Mediterană ajunge în România. Vremea se schimbă radical

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a făcut un avertisment de ultim moment! Ciclonul din Marea Mediterană ajunge în România. Vremea se schimbă radical în țara noastră. Iată ce au anunțat meteorologii!

Ciclonul din Marea Mediterană a ajuns în România. Vremea se va schimba radical în țara noastră. Elena Mateescu, directorul ANM, a prezentat prognoza meteo actualizată.

Avertisment ANM! Ciclonul din Marea Mediterană ajunge în țara noastră

Vom experimenta o schimbare semnificativă în condițiile meteorologice. Duminică dimineață au fost înregistrate cele mai ridicate temperaturi minime zilnice de 128 de stații meteorologice, de la începutul măsurătorilor meteorologice în țara noastră. 30 dintre aceste stații au stabilit recorduri lunare. La ora 15 s-au înregistrat 18 grade Celsius la București, Afumați și Băneasa.

Începând de luni, temperaturile vor scădea în comparație cu valorile înregistrate în această săptămână, în special în nordul țării, unde temperaturile maxime nu vor depăși 7-8 grade Celsius, pe când în sud este posibil să rămânem în jurul valorilor de 16-17 grade Celsius.

Ploile vor reveni sub forma unor averse, mai ales în regiunile Banat, Oltenia, Muntenia, Transilvania, dar și în Maramureș, Moldova și Dobrogea. Aceste precipitații vor afecta întreaga țară, iar la altitudini mai mari, de peste 1700 de metri, se vor produce și precipitații mixte. Cantitățile de apă se vor situa în jurul valorilor de 15-20 litri pe metrul pătrat, iar vântul se va intensifica la viteze de 50-60 km/h.

Cod galben de vânt puternic

Un cod galben de vânt puternic va fi valabil până astăzi la ora 22:00. 24 de județe din țară se află sub avertizarea meteorologilor. Se prognozează viteze ale vântului în general cuprinse între 55 și 65 km/h, cu rafale ce pot depăși 90-100 km/h în zonele montane cu altitudini mari. Meteorologii avertizează cu privire la intensificări temporare ale vântului, cu viteze în general între 45 și 55 km/h, care vor afecta și restul teritoriului.

Județele vizate de avertizarea meteorologilor sunt următoarele: Bihor, Arad, Timiș, Caraș-Severin, Cluj, Alba, Hunedoara, Sibiu, Brașov, Covasna, Vrancea, Buzău, Prahova, Dâmbovița, Argeș, Vâlcea, Gorj, Mehedinți, Galați, Brăila, Ialomița, Călărași, Tulcea și Constanța.

În timpul nopții de duminică spre luni se estimează că vântul va continua să se intensifice, în special în sud-estul țării.

Continue Reading
To Top