Știri interne

ULTIMA ORA! Interventie de urgenta a salvatorilor… zeci de elevi INTOXICATI

ULTIMA ORA! Interventie de urgenta a salvatorilor… zeci de elevi INTOXICATI

Intervenţie de urgenţă la Colegiul Tehnic Dimitrie Leonida din Bucureşti, după ce mai mulţi elevi s-au intoxicat cu spray paralizant.

Potrivit primelor informaţii, un elev a folosit un spray paralizant în timpul unui conflict cu un alt elev, iar mulţi dintre colegii săi au început să acuze iritaţii oculare şi nazale.

Reprezentanţii colegiului au sunat la numărul unic de urgenţă 112, iar la liceul situat pe bulevardul Basarabia din Bucureşti au ajuns, în scurt timp, opt echipaje SMURD, patru ambulanţe, două autospeciale pentru victime multiple, o autospecială CBRN, dar şi două autospeciale de stingere cu modul de prim-ajutor din cadrul ISU Bucureşti-Ilfov.

În total, 15 elevi au fost evaluaţi medical, iar cinci dintre ei au fost transportaţi la spital. Doi dintre ei, în vârstă de 16 şi 17 ani, au fost transportaţi la Spitalul Grigore Alexandrescu, cu simptome respiratorii.

“Astăzi, 13 februarie 2024, polițiști din cadrul Direcției Generale de Poliție a Municipiului București – Secția 9 Poliție au fost sesizați, de către directorul unei instituții de învătământ, prin apel 112, în jurul orei 10.00, cu privire la faptul că, în incinta unei școli din Sectorul 2, un elev ar fi pulverizat spray iritant-lacrimogen, atât în exterior, cât și la intrarea în instituție.

Deplasându-se cu operativitate la fața locului, polițiștii au constatat că cele sesizate se confirmă, în cauză fiind identificat un elev, în vârstă de 15 ani.

De asemenea, mai mulți elevi primesc îngrijiri medicale de către echipe de prim-ajutor sosite la adresă.

La acest moment intervenția se află în dinamică.

Cercetările vor fi preluate de către Serviciul Siguranță Școlară, în vederea stabilirii situației de fapt și a împrejurărilor în care s-a produs evenimentul”, se arată într-un comunicat al Poliţiei.

Continue Reading
To Top