Sanatate

Ce mănâncă un cardiolog în fiecare după-amiază: „Este bună pentru sănătatea inimii, are doar 31 de calorii”

Ce mănâncă un cardiolog în fiecare după-amiază: „Este bună pentru sănătatea inimii, are doar 31 de calorii”

Aproape nimeni nu este imun la dorința de a ronțăi ceva după-amiaza. Chiar dacă, de fapt, nu vă este foame, uneori vă doriți o gustare. Acestea au deseori o reputație proastă, însă totul depinde doar de ceea ce alegeți să mâncați.

Dacă unul dintre obiectivele dvs. este prioritizarea sănătății inimii, s-ar putea să vă întrebați ce gustare de după-amiază este o alegere bună, mai ales că specialiștii spun adesea despre importanța reducerii la minimum a alimentelor ultraprocesate, pe care multe gustări le conțin, scrie parade.com.

Un cardiolog ne împărtășește gustările sale de după-amiază, pe care le recomandă și celor care doresc să susțină sănătatea inimii, în loc să fie împotriva ei.

Dr. Sandhya K. Balaram, MD, PhD, șeful Departamentului de Chirurgie Cardiotoracică de la New York-Presbyterian Brooklyn Methodist Hospital și profesor asociat de chirurgie clinică la Weill Cornell Medicine, spune că există o gustare pe care îi place să o mănânce cu regularitate: floricele de porumb.

„Această gustare este bună pentru sănătatea inimii, deoarece este bogată în fibre și săracă în calorii”, explică ea. În timp ce fibrele sunt adesea considerate un nutrient important pentru sănătatea intestinelor (ceea ce este adevărat), dovezile științifice arată că sunt importante și pentru sănătatea inimii. O dietă bogată în fibre este legată de un risc mai mic de boli cardiovasculare. Fibrele pot ajuta la scăderea nivelului de colesterol LDL, ceea ce ajută la scăderea riscului de boli de inimă.

Sunt sărace în calorii

După cum a subliniat Dr. Balaram, floricelele de porumb sunt, de asemenea, sărace în calorii. O ceașcă de popcorn are doar 31 de calorii. Gustările sărace în calorii sunt benefice pentru sănătatea inimii, deoarece consumul excesiv de calorii poate provoca obezitate, care este un factor de risc pentru bolile de inimă.

Este important de reținut că nu toate floricelele de porumb sunt la fel de sănătoase ca cele făcute la aragaz. Unele floricele de porumb, în special cele pentru microunde, sunt bogate în sodiu și grăsimi saturate, care sunt nocive pentru inima atunci când sunt consumate în exces.

De asemenea, în loc să adăugați sare la floricelele de porumb, luați în considerare adăugarea de condimente și ierburi care sunt legate de beneficiile pentru sănătatea inimii, cum ar fi turmericul, usturoiul, feniculul sau mărarul.

„Ne îndreptăm spre ceea ce este ușor de găsit și pare apetisant”

„Construirea unor alegeri alimentare bune ca un obicei duce la niveluri mai scăzute de boli cardiovasculare care pot rezulta din hipertensiune arterială, diabet de tip 2 și obezitate”, spune Dr. Balaram. Dar ea recunoaște că acest lucru poate fi mai ușor de spus decât de făcut, adăugând: „De multe ori, ne îndreptăm spre ceea ce este ușor de găsit și pare apetisant.”

Ținând cont de acest lucru, Dr. Balaram recomandă să planificați din timp și să aveți gustări sănătoase pentru inimă, gata de consum. În acest fel, atunci când apare o poftă, puteți pur și simplu să ajungeți la ea, în loc să vă rezervați timp pentru a o pregăti.

„Asigurați-vă că faceți gustările sănătoase ușor accesibile, plasate în partea din față a frigiderului sau a cămării, dacă prepararea acestora vi se pare dificilă”, recomandă Dr. Balaram.

Mâncarea de tip fast-food și ciocolata trebuie evitate

Dr. Balaram spune că gustările pot fi un combustibil sănătos pentru corpul tău; nu este „rău” să iei gustări. În afară de popcorn, Dr. Balaram spune că alte gustări sănătoase pentru inimă includ fructe și legume proaspete, iaurt, nuci, brânză de vaci și ouă fierte tari.

În ceea ce privește ce gustări să evitați sau să reduceți la minimum dacă doriți să acordați prioritate sănătății inimii, Dr. Balaram spune să vă feriți de alimentele ultraprocesate. „Acestea includ gustări comune, cum ar fi chipsurile de cartofi, covrigeii, bomboanele și ciocolata. Alte alimente care pot fi rele pentru sănătate includ băuturile zaharoase, mâncarea de tip fast-food, cum ar fi cartofii prăjiți și carnea procesată”, explică ea.

De fiecare dată când întindeți mâna după o gustare, aceasta poate să vă ajute inima, fie să lucreze împotriva ei. „Gândindu-vă dinainte și aprovizionați-vă bucătăria cu gustări bogate în fibre și cu un conținut scăzut de grăsimi saturate și sodiu. Astfel, puteți lua gustări sănătoase cu ușurință, fără a sacrifica niciun fel de deliciu”, este de părere specialistul.

Continue Reading
To Top