Medicul Vlad Ciurea spune câtă apă e bine să bem zilnic. Mulți români nu știu: „Așa apar bolile”

Lifestyle

Medicul Vlad Ciurea spune câtă apă e bine să bem zilnic. Mulți români nu știu: „Așa apar bolile”

Medicul Vlad Ciurea spune câtă apă e bine să bem zilnic. Mulți români nu știu: „Așa apar bolile”

Câtă apă trebuie să bem într-o zi? Hidratarea este extrem de importantă pentru a avea un organism sănătos, iar apa plată este cea mai indicată formă de hidratare.

Recent, renumitul prof. dr. Vlad Ciurea a explicat care este cantitatea de apă pe care trebuie să o consumăm într-o zi și cât de important este să nu uităm să ne hidratăm.

”La apă, trebuie băută apă continuu, cel puțin 2 litri de apă pe zi, poate și mai mult, pentru că, cu cât devenim mai în vârstă, din nefericire, Cu atât pH-ul nostru se schimbă dintr-un pH alcalin, de la copilul ăla minunat care aleargă care este frumos, cu vârsta, cu supărările, cu tracasările, se transformă dintr-un organism alcalin într-unul acid. Iar dacă ai intrat în regim acid, atunci apar toate bolile.

Și bolile neurodegenerative, despre care am auzit cu toții și care numai la pronunție au niște nume groaznice, și neoplaziile, care în limba română înseamnă cancerele. Astfel deschidem ușa bolii. Structurile alcaline, în general, închid sau favorizează închiderea acestor. Ne protejează”, a explicat prof. dr. Vlad Ciurea în emisiunea iThink cu Iusti Fudulu de la Antena 3 CNN.

Vlad Ciurea: ”Eu pledez pentru apa cât mai alcalină”
Medicul Vlad Ciurea a mai vorbit și despre ce fel de apă ar trebui consumat mereu pentru a ne simți bine mereu.

”Eu pledez pentru apa cât mai alcalină. Cu cât înaintăm în vârstă, devenim tot mai acizi. Viața, supărările, necazurile, pierderile în familie, mâncarea, toate duc la asta.

În aciditate se dezvoltă acele boli groaznice despre care mi-e jenă să spun numele. Medical le spunem neoplazii, iar în aciditate se dezvoltă toate bolile grave ale creierului, cărora noi le spunem neurodegenerative. Adică nu mai funcționează normal. Parkinson, Alzheimer, toate acestea favorizează accidentele vascular cerebrale. De aceea trebuie să bei apă cât mai alcalină. Eu beau o apă alcalină”, a mai spus Vlad Ciurea în podcastul lui Cătălin Măruță.

Continue Reading
To Top