Știri interne

Banii care vor fi retrași din circulație! NU vor mai putea fi folosiți

Banii care vor fi retrași din circulație! NU vor mai putea fi folosiți

Această monedă va fi retrasă în curând din circulație. Potrivit unui raport, vor fi afectate mai mult persoanele care nu au conturi bancare și care preferă să folosească numerarul.

Așadar, Banca Națională a Spaniei va retrage din circulație această monedă. Un raport citat de publicația El Cronista arată că vor fi afectate mai mult persoanele care nu au conturi bancare.

Banca Națională a Spaniei va retrage din circulație această monedă
Moneda va ieși din circulație în decursul acestei luni. Ulterior, nu va mai putea fi folosită în schimburi comerciale. În primul rând, este vorba despre monedele de un cent apărute înainte de anul 1999.

Sunt vizate și monedele de 2, 5, 10, 20 și 50 de cenți apărute înainte de anul 1999. Vor fi retrase și monedele de 1 euro apărute înainte de anul 2002 și monedele de 2 euro dinainte de anul 2004.

Toate aceste monede nu mai sunt acceptate ca metodă de plată în unități, potrivit sursei menționate.

Cetăţenii care deţin în prezent oricare dintre aceste monede au două variante
Cetăţenii care deţin în prezent oricare dintre aceste monede au două variante, notează publicația din Spania.

Prima opțiune este să le dea la o bancă. A două opțiune este să le păstreze ca suvenir.

Amintim că Banca Spaniei este organismul însărcinat cu punerea în circulație a monedelor euro noi, pentru a menține nivelurile de calitate cerute.

Are și responsabilitatea să le scoată din circulație pe cele nepotrivite, indiferent dacă sunt sau nu schimbate.

Spania va lansa noi monede de doi euro
În altă ordine de idei, Spania va lansa noi monede de doi euro. Totuși, nu vor putea fi folosite pentru a plăti nimic. Monedele vor aduce un omagiu Poliției Naționale a țării cu ocazia celei de-a 200-a aniversări a acesteia și prezintă doi ofițeri și un vehicul.

Monedele vor purta inscripția 1824-2024 însoțită de „Policía Nacional compromiți contigo” (n.red. Poliția Națională angajată față de tine).

Vor fi produse aproximativ 1,5 milioane de monede
De asemenea, pe monede vor apărea cele 12 stele ale Uniunii Europene. Cu toate acestea, acestea vor fi doar comemorative, destinate colecționarilor și, prin urmare, nu vor fi valabile pentru plată.

Aproximativ 1,5 milioane de monede vor fi produse de Fábrica Nacional de Moneda y Timbre (FNMT). Totodată, acestea vor fi puse în circulație în primele trei luni ale acestui an de către Banca Spaniei.

Continue Reading
To Top