Știri interne

Tichete de Paște 2024. Veste bună pentru cei cu pensii sub 1.400 de lei

Tichete de Paște 2024. Veste bună pentru cei cu pensii sub 1.400 de lei

Tichete de Paște 2024. O nouă veste bună pentru pensionarii cu venituri mai mici de 1.400 de lei. Autoritățile au anunțat un ajutor care promite să le facă viața mai bună în timpul sărbătorilor Pascale.

Tichete de Paște 2024. Ajutor pentru cei cu pensii sub 1.400 de lei! Românii cu venituri mici vor primi un nou ajutor de la stat. Este vorba despre tichetele pentru masa de Paște.

Autoritățile au făcut deja listele cu românii care beneficiază de acest ajutor. De altfel, au comunicat și ce se poate cumpăra cu acești bani.

În primul rând, cei care beneficiază de acești bani trebuie să știe că este nevoie de depunerea unei cereri în acest sens.

La Slatina, de exemplu, perioada de primire a cererilor este 19 februarie – 15 martie.

Beneficiarii tichetelor pentru masa de Paște
Nora Popescu, directorul Direcției de Asistență Socială Slatina spune că românii care vor beneficia de aceste tichete pentru masa de Paște sunt:

românii cu handicap grav, accentuat și mediu care au venituri de până în 1.400 de lei
pensionarii și beneficiarii de legi speciale care au venituri de până în 1.400 de lei
persoanele de peste 65 de ani care beneficiază de venitul minim de incluziune
persoanele fără adăpost

Cu ajutorul acestor tichete, beneficiarii își pot cumpăra:

produse alimentare
articole de curăţenie
igienă personală sau a locuinţei
medicamente
haine
încălțăminte

„În perioada 19 februarie 15 martie se vor primi cereri pentru acordarea tichetelor de sărbători Paște. Sunt persoane cu handicap grav accentuat și mediu pensionarii și beneficiarii de legi speciale care au venituri până în 1.400 de lei. Persoanele peste 65 de ani care sunt beneficiari de venit minim de incluziune și persoanele fără adăpost”, a explicat Nora Popescu, directorul Direcției de Asistență Socială Slatina.

În februarie, ministrul Adrian Câciu anunța că aceste carduri au început să fie încărcare cu cei 250 de lei din data de 16 februarie.

Ministrul a mai spus că, în cursul anului 2024, 2,7 milioane de persoane vor beneficia de acești bani. Sprijinul de 250 de lei este acordat în șase tranșe.

Potrivit calendarului oferit de autorități, următoarele luni când vor intra acești bani sunt:

aprilie
iunie
august
octombrie
decembrie

Anul trecut, banii au intrat pe card între data de 10 și 15 a fiecărei luni. Nu este exclus ca același interval să fie respectat și în 2024.

Acest ajutor va fi oferit românilor dezavantajați până în 2027.

Continue Reading
To Top