Cu ce trebuie să stropești roșiile, ca să lege cât mai multe pe o tulpină. Secretul grădinarilor pricepuți
Dacă ne numărăm printre românii care cresc legume în propria curte, cu siguranță știm deja cât de multă muncă este necesară pentru o recoltă bogată. Mai ales atunci când vine vorba despre roșii, este nevoie de foarte multă atenție și efort pentru ca acestea să fie protejate de dăunători și boli. Din fericire, dacă știm cum anume să stropim roșiile, recolta noastră va fi bogată și delicioasă!
Este nevoie de multe ore de muncă dacă vrem să avem o recoltă bogată, iar dacă ne numărăm printre românii care stau la curte, știm deja că aceasta necesită atenția noastră mai tot timpul.
Iar atunci când vine vorba despre roșii, este foarte important să știm un lucru anume, chiar de la început: ele trebuie stropite încă din faza de răsad! Dacă amânăm lucrurile, este posibil ca planta să fie afectată de diferite boli.
Dacă verificăm ce opțiuni avem la dispoziție în comerț, cu siguranță că vom vedea că există nenumărate soluții ce pot fi folosite la stropirea roșiilor. Însă, din diferite motive, putem să nu dorim să recurgem la acestea, așa că ne vom orienta spre diferitele opțiuni naturale. Din fericire, avem o mulțime de substanțe complet naturale pe care le putem folosi!
Cu ce putem stropi roșiile pentru o recoltă bogată
Dacă ne dorim ca recolta noastră să fie cât mai mare, iar roșiile să fie sănătoase și delicioase, există diverse substanțe la care putem apela! De exemplu, împotriva manei, o boală agresivă ce afectează tomatele, putem folosi zer, sau chiar și lapte!
Mai precis, tot ce trebuie să facem este să amestecăm o parte de zer (sau de lapte) cu două părți de apă.
Această soluție poate fi apoi turnată într-o sticlă cu pulverizator și o putem folosi pentru stropirea roșiilor! Cel mai bine este să folosim acest amestec seara, după ce am irigat plantele. De asemenea, ar trebui să verificăm prognoza meteo pentru a ne asigura că nu urmează să plouă.