Știri interne

Urmează zile libere pentru români de Sfântul Andrei și 1 decembrie 2023. Data la care pică următoarea minivacanță din acest an

Urmează zile libere pentru români de Sfântul Andrei și 1 decembrie 2023. Data la care pică următoarea minivacanță din acest an

Românii se pot pregăti de o nouă minivacanță. Urmează zile libere de la stat pe final de an. Iată când pică minivacanța de Sfântul Andrei şi 1 decembrie în acest an!

Urmează o nouă minivacanță pentru români, pe finalul anului 2023. În acest fel, zilele libere de Sfântul Andrei şi 1 decembrie 2023 sunt un mare prilej de bucurie pentru toţi români, mai ales că sunt marcate ca fiind zile libere legale.

Știm deja că, în fiecare an la data de 30 noiembrie, creştinii ortodocşi prăznuiesc sărbătoarea cu cruce roşie Sfântul Andrei, o sărbătoare legală în care angajații au o zi liberă, în timp ce pe 1 decembrie se sărbătorește Ziua Națională a României, considerată tot o sărbătoare legală și zi liberă pentru români.

În acest fel, această minivacanță de Sfântul Andrei şi 1 decembrie vine cum nu se mai putea mai bine, având în vedere că cele două zile libere legale consecutive sunt joi și vineri și se leagă perfect de weekend.

Ei bine, pentru că cele două zile libere pică joi și vineri, românii au parte de o minivacanță sau un weekend prelungit care va dura patru zile.

Minivacanțe în 2024 pentru români

Dacă în anul 2024, angajații se reîntorc la serviciu abia miercuri, pe 3 ianuarie, următoarea zi liberă va fi pe 24 ianuarie, cu ocazia Zilei Unirii Principatelor Române. Totodată, această zi va coincide cu o zi de miercuri.

Mai mult decât atât, cea de-a doua minivacanță a anului viitor va fi de pe 3 mai (Vinerea Mare a Paștelui) până pe 6 mai, când e liber cu ocazia celei de-a doua zi de Paște. Apoi, angajații se vor întoarce la muncă pe 7 mai.

Chiar dacă toate că sărbătoarea Rusaliilor (23 iunie) va cădea într-o zi de duminică, românii vor avea zi liberă pe 24 iunie, a doua zi de Rusalii (luni).

În continuare, următoarea zi liberă va veni abia în august, de Adormirea Maicii Domnului, pe 15 august.

De asemenea, Crăciunul din 2024 va fi într-o zi de miercuri, care va fi liberă, la fel ca și 26 decembrie, a doua zi de Crăciun, joi.

Continue Reading
To Top