Știri interne

S-a născut primul copil din Europa care a fost purtat de două mame. Cum a fost posibil

S-a născut primul copil din Europa care a fost purtat de două mame. Cum a fost posibil

Două mame spaniole au conceput același copil; acest succes medical a fost posibil datorită tehnologiei inovatoare a metodei invocell. O metodă care deschide o nouă cale pentru diversitatea familială, făcând posibil ca cuplurile de același sex să conceapă și să aducă pe lume proprii lor copii.

Cele două mame, care deja cunoșteau metoda ROPA (Oocitele Cuplului Receptor), au decis să exploreze noi opțiuni în călătoria lor spre maternitate. Aici au aflat despre Invocell, o tehnică care permite în mod unic fertilizarea in vitro. Astăzi, cele două mame au fost la Espejo Público și au asigurat că “această metodă este ceva foarte frumos, deoarece a fost creată de amândouă”.

Este adevărat că “deoarece nu știam și era nou, am meditat asupra acestui lucru acasă”, a subliniat una dintre ele.

Una dintre mame furnizează ovulele, în timp ce cealaltă duce sarcina. Mai întâi, ovulele uneia dintre ele și sperma sunt introduse în incubatorul Invocell; acest proces durează cinci zile. Odată ce acest timp a trecut, medicii le extrag și le introduc în cervixul celeilalte femei, producând astfel fuziunea. Aceasta va fi cea care va finaliza procesul de sarcină pentru următoarele nouă luni.

Știința deschide noi uși astfel încât toată lumea să poată experimenta bucuria maternității.

Doctorul responsabil de acest proces și-a exprimat, de asemenea, entuziasmul în legătură cu succesul procedurii și speranța că acesta va fi începutul unei noi ere în reproducerea asistată. A indicat că “această metodă este practicată în SUA”, dar “aici, este prima dată când s-a făcut în acest mod”.

Această metodă marchează o importanță în medicină și subliniază importanța diversității în maternitate în societatea modernă.

Continue Reading
To Top