Știri interne

Mărturia taximetristul care l-a dus pe Cătălin Cherecheș în Ungaria

Mărturia taximetristul care l-a dus pe Cătălin Cherecheș în Ungaria

Cătălin Cherecheș a fugit din România vineri dimineață, la bordul unui taxi, cu care a trecut granița în Ungaria pe la punctul de frontieră Petea. Edilul din Baia Mare a plecat cu puțin timp înainte ca judecătorii de la Curtea de Apel Cluj să-l condamne definitiv la cinci ani de închisoare.

Cătălin Cherecheș a trecut granița la ora 7.49, vineri dimineață, pe scaunul din dreapta față al unui taximetru, potrivit inspectorului general al Poliției de Frontieră, Victor Ștefan Ivașcu, care a susținut sâmbătă o conferință de presă în care a dat detalii despre cum a reușit edilul să fugă din țară.

Potrivit presasm.ro, taximetrul folosit este din Satu Mare, iar șoferul a declarat polițiștilor că nu a avut nicio implicare în planul edilului și că doar a condus mașina. Nu este clar dacă taximetristul l-a recunoscut sau nu pe Cătălin Cherecheș sau dacă primarul i-a spus cine este.

Primarul fugar din Baia Mare a reușit să treacă granița folosind actul de identitate al unei rude care locuiește într-un alt stat din Europa, potrivit informațiilor date publicității de Poliția de Frontieră. Ar fi vorba de actele unui văr al său care locuiește în Austria.

Șeful Poliției de Frontieră a anunțat că se analizează cum a verificat ofițerul de serviciu identitatea lui Cherecheș cu documentul rudei și s-a declanșat o anchetă în cazul polițistului de frontieră. Documentul prezentat la control era real și a fost verificat prin aparatură de la frontieră.

Victor Ștefan Ivașcu a precizat că există o asemănare fizică între Chereches şi persoana a cărei carte de identitate a prezentat-o, însă această asemănare „nu scuză” faptul că poliţistul nu a observat că nu este persoana din cartea de identitate prezentată.

Șeful Poliției de Frontieră a mai spus că imaginile video captate în punctul de trecere a frontierei nu permit stabilirea „în mod clar şi neechivoc” a identităţii persoanelor care trec frontiera.

Modalitatea în care poliţistul a efectuat controlul este analizată la nivelul MAI, acesta fiind cercetat prealabil.

Primarul din Baia Mare, Cătălin Cherecheș a fost condamnat definitiv, vineri, la cinci ani de închisoare pentru luare de mită în formă continuată.

Curtea de Apel Cluj a respins, vineri, apelul primarului şi a menţinut sentinţa dată în februarie 2022 de Tribunalul Cluj, fiind modificate doar câteva dispoziţii privind pedeapsa complementară, respectiv a fost mărită de la 4 la 5 ani perioada în care Cherecheş are mai multe interdicţii (să fie ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice, de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat, de a ocupa funcţia de primar).

Continue Reading
To Top