Preotul Pavel Brânduşa a murit după 30 de ani în slujba bisericii Afla din Arad

Știri interne

Preotul Pavel Brânduşa a murit după 30 de ani în slujba bisericii Afla din Arad

Cartierul Afla din Arad este în deplin doliu după ce preotul Pavel Brânduşa a încetat pe 7 decembrie din viață, potrivit unui comunicat remis presei de către Biroul de presă al Arhiepiscopiei Aradului. Preotul a făcut infarct după o scurtă suferință, la 66 de ani.

Pavel Brânduşa 30 de ani în slujba bisericii

Din anul 1989 a început să slujează Biserica Ortodoxă din Arad. În 1997 a fost transferat în cartierul Afla, unde a fost preotul comunității până în ultima zi din viață.

Locuitorii cartierului din Arad au declarat pentru Faxnews.ro, că l-au văzut cam abătut pe preotul Brândușa în ultima săptămână, dar nu-și imaginau ca ar avea probleme mari de sănătate.

„Era mereu zâmbitor și mereu saluta pe toată lumea cu un respect rar întâlnit. Comunitatea din Cartierul Alfa a era extrem de aproape de preotul Brândușa, iar vestea de astăzi chiar ne-a întristat. L-am văzut săptămâna trecută, era abătut și părea extrem de obosit. Nu m-am gândit că ar avea probleme de sănătate.” ,

ne-a declarat Daniela, locuitoare în Cartierul Alfa din Arad.

Conform Biroului de presă al Arhiepiscopiei Aradului, preacucernicul Părinte Pavel Brânduşa s-a născut la data de 1 iulie 1954, în localitatea Cermei, județul Arad.

A urmat cursurile şcolii gimnaziale în satul natal, apoi cele liceale la Liceul Teoretic Dr. Petru Groza, județul Bihor. Studiile universitare le-a urmat la Institutul Teologic din Sibiu, după care a absolvit Master la Facultatea de Ştiinţe Economice din Oradea, la Facultatea de Ştiinţe Economice din Craiova şi DDPPD la Universitatea ,,Aurel Vlaicu” din Arad.

În anul 1984 se căsătoreşte cu tânăra Florica Tunbuc. Între anii 1986-1988 a fost revizor contabil în cadrul Centrului Eparhial Arad și între anii 1988-2013 a funcţionat pe postul de contabil şef în cadrul aceleiaşi instituţii.

A fost hirotonit preot la data de 29 iunie 1989 pe la Parohia Arad-Ceala, de către ÎPS Părinte Timotei.

În anul 1997 a fost transferat în Parohia Arad-Faleza Sud, în postul de preot paroh, unde în anul 1999 a început construirea unei biserici noi. În anul 2007 a fost hirotesit iconom, iar în 2008 iconom stavrofor.

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

To Top