Condiții de călătorie în Marea Britanie de la 1 ianuarie 2021

Știri externe

Condiții de călătorie în Marea Britanie de la 1 ianuarie 2021

Marea Britanie schimbă regulile de la 1 ianuarie 2021. Viza

Marea Britanie și cetățenii din Uniunea Europeană urmează să se separe de la 1 ianuarie 2021. După aproape 5 ani de negocieri și discuții pe această temă, UE și UK se despart în condiții nu tocmai exact dorite ale Regatului Unit.

Astfel după negocieri intense, atât în ceea ce privește drepturile cetățenilor din Uniunea Europeană, cum ar fi munca, turismul, șederea conturăm mai jos o listă bine de știut dacă sunteți cetățeni români și vreți să călătoriți sau să vă mutați în UK.

Condiții de călătorie fară viză în Marea Britanie

Cetățenii români, la fel ca și cetățenii din Uniunea Europeană pot călători în UK fară viză, dacă șederea lor este mai mică sau egală cu 90 de zile. Trecerea vămii se poate face cu un act de indentitate emis de țara de proveniență, în cazul nostru buletinul sau un pașaport valabil.

Atenție, în vederea stabilirii termenului ședere pe teritoriul UK, ofițerii vamali pot cere acte doveditoare din care să reiasă perioada de sedere. Acestea pot fi dovada cazării, biletul de avion de întoarcere spre România.

Dacă aveți rude datele de contact ale acestora pentru a se asigura că aveți unde locui pe durata celor 90 de zile.

Autoritățile din Marea Britanie au explicat că nu vor să sperie românii și au recunoscut public, chiar prin declarația Primului Ministru, că cetățenii români sunt importanți pentru UK și a transmis un mesaj tuturor să se înscrie pe site-ul pus la dispoziție de guvern, până la 30 iunie 2021 pentru a stabili condițiile pentru permisul de ședere, permisul de muncă și obiterea NINO – respectiv a accesului la NHS sistemul național de sănătate.

Guvernul UK a publicat un video în care explică regulile noi valabile de la 1 ianuarie 2021.

Poți să muncești sau să studiezi pe viitor, dar ai nevoie de viză

Dacă plănuiești să te muți în Marea Britanie sau să stai mai mult de 90 de zile, fie că ești la școală, job partime, vei avea nevoie de un permis de ședere și permis de muncă dacă vrei să și lucrezi.

Astfel până la 30 iunie 2021 românii care doresc să se mute în UK pot folosi site-ul de mai sus, după această dată pe site-ul mae.ro, vor fi cu siguranță publicate condițiile și autoritățile locale din UK cărora va trebui să vă adresați în funcție de nevoile dumneavoastră.

Vizele pentru cei care demonstrează ca au deja un loc de muncă, sau suficienți bani pentru a se întreține pe o perioadă de timp mai mare de 90 de zile se vor obține ușor.

Alte detalii de care trebuie să țineți cont de la 1 ianuarie 2021

Reguli noi în Marea Britanie de la 1 ianuarie 2021
Reguli noi în Marea Britanie de la 1 ianuarie 2021

Accesul la sistemul medical NHS nu va mai fi gratuit, excepție fac în continuare urgențele, dar pentru altfel de intervenții nu se mai aplică regula europeană.

Necunoșterea legislației nu presupunere și nepedepsirea, dimpotrivă. Respectați întocmai regulile și legile din Regatul Unit pentru a evita sancțiunile dure, care nu vor mai ține cont de statutul de Cetățean European.

Românii turiști trebuie să țină cont de faptul că tarifele pentru serviciul de Roaming nu vor mai face parte din decizia din 2017 a Uniunii Europene „like home”, și prin urmare apelurile de ieșire de intrare, internetul, sms-urile sau alte servicii vor fi taxate conform mesajului pe care-l primiți la aterizare sau tarifele deja dipnibile pe site-urile operatorilor.

Știrea pe scurt

De la 1 ianuarie 2021 poți călători în Marea Britanie fară viză în scopuri turistice pentru cel mult 90 de zile.

Dacă doriți să munciți sau studiați în UK aveți nevoie de viză

Cetățenii Români care locuiesc deja în regat trebuie să completeze până pe 30 iunie 2021 formularul pus la dispoziție de guvern

Numărul unic de urgență rămâne 112

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

To Top