Salariul Minim pe Economie crește în 2021 cu 40 de lei pentru cei cu studii superioare și studii medii, normă întreagă

Economic

Salariul Minim pe Ecomomie pe 2021 crește în România cu 40 de lei. Net Studii Superioare și medii

Salariul Minim pe economie în România în 2021 pentru cei cu studii medii si studii superioare. 40 de le ar fi creșterea, cat ar urma sa fie netul

Salariul Minim pe Economie brut crește de la 1 ianuarie cu 40 de lei, conform unor surse Digi24, în urma întâlnirii guvernului cu sindicatele și asociațiile patronatelor. Dacă soluția ar fi adoptată de guvern, ar fi cea mai mică creștere sarială din 2017, când acesta fost majorat cu 170 de lei.

Imediat după întâlinirea cu reprezentații sindicatelor și patronatelor, primul Ministru, Florin Cîțu merge la Palatul Cotroceni alături de ministrul Finanțelor, Alexandru Nazare, pentru a finaliza bugetul pe anul 2021.

Patronii au cerut maxim 40 de lei la Salariul Minim pe Ecomomie

Sindicatele și-au dorit ca salariul minim pe economie în România să ajungă la brutul de 2400 de lei. Patronii însă au avut un cuvânt mai greu în sedinta cu guvernul și sursele televiziunii de știri Digi24 spun că acesta va fi mărit cu 40 de lei.

Evolutia și cresterea salariului minim pe economie în perioada 2017-2020
Evolutia și cresterea salariului minim pe economie în perioada 2017-2020. FOTO: Captură DIGI24

Tot astăzi un reprezentat al cele mai mari asociații din industria HORECA a declarat la aceeași televiziune de știri că și-ar dori ca noul guvern, condus de Florin Cîțu, să fie mai predictibil și să nu mai lase pe ultima sută de metri măsurile care ajută IMM-urile.

Una din cele mai așteptate măsuri care speră firmele să fie prelungită este cea referitoare la amânarea ratelor la credite.

Cât ar urma să fie salariul minim pe economie în 2021?

În 2021 salariul minim pe economie ar crește cu 40 de lei pentru cele două categorii de angajați. Cu studii superioare și categoria celor fară studii superioare. Astfel, în prezent salariu minim pe economie pentru cei cu studii medii, normă întreagă este de 2230 de lei. Pentru cei cu studii superioare tot cu normă întreagă este de 2350 de lei.

La ambele categorii dacă măsura va fi adoptată ar urma să crească cu 40 de lei brut.

În mâna, sau salariul minim pe economie net ar urma să fie în 2021 de 1386 de lei pentru cei fară studii superioare și 1435 lei net pentru cei cu studii superioare.

Beneficiile creșterii salariului minim pe economie în 2021

Creșterea Salariului Minim pe Economie în 2021 atât pentru cei cu studii superioare, cât și pentru cei cu studii medii, la normă întreagă înseamnă încă câțiva lei la taxele colectate de stat.

Vă reamintim că statul impozitează în total salariile cu valoarea de 41% din brut. România este astfel una din țările care impozitează foarte mult veniturile cetățenilor săi.

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

To Top