HORECA cere ca ora de închidere să fie 1 și Prelungirea amânării ratelor

Economic

HORECA cere ca ora de închidere să fie 1 și Prelungirea amânării ratelor

Patronii așteaptă deciziile guvernului, cu doar 3 zile înainte ca multe măsuri de ajutorare a IMM-urilor să nu mai fie valabile, nu s-a luat vreo decizie dacă acestea vor fi prelungite.

Antrenorii din domeniul HORECA ce guvernului să mărească intervalu orar în care persoanele se pot deplasa. În prezent acesta este la nivelul întregii țări de la 23:00 la ora 05:00. Patronii cer ca acesta să fie de la 01:00 la 05:00, pentru că susțin ei așa ar reuși să organizeze mai bine turiștii și să evite aglomerațiile de la recepție sau alte servicii alte hotelierilor.

Deschierea restaurantelor și 2 ore în plus pentru libera circulație

Tot mai multe asociații ale patronilor din România și în special cei care au restaurante, hoteluri sau cafenele, cer guvernului să facă posibilă deschiderea restaurantelor în spații închise și prelungirea până la ora 01:00 a posibilității de circulație liberă, afirmănd că această măsură în cazul HORECA ar ajuta pentru a gestiona mai bine turiștii și mai puțini.

Patronii cer ca macar la masa de anul nou guvernul sa permita ca resturantele sa fie inchise la ora 1
Patronii cer ca macar la masa de anul nou guvernul sa permita ca resturantele sa fie inchise la ora 1

Tot patronii cer guvernului să dea posibilitatea ca în localitățile unde rata de înfectare este una mică să lase localurile deschise și să dea posibilitatea și hotelurilor să primească clienți din afara celor cazați.

Amânarea ratelor și 2021 vitală pentru antreprenori

De la 1 ianuarie 2021 măsura amânării ratelor pentru persoane fizice și juridice nu mai este posibilă, iar atreprenorii cer și această măsură să fie prelungită, pentru că pentru HORECA ar salva foarte multe afaceri.

Tot la capitolul bani, atreprenorii mai spun că ar fi bine ca și măsura poprilor ANAF să fie prelungită, pe 25 decembrie aceasta a expirat, iar toate persoanele cu datorii mai mari de 10.000 de lei vor începe să primească somații de plată.

În cor toate asociațiile patronatelor din România cer guvernului să ofere posibilitatea de predictibilitate. Mai precis să nu lase măsurile în aer șă să spună din timp care sunt măsurile care vor fi luate, nu ca în cazul acesta cu 3 zile înainte de expirarea lor nu se știe ce se întâmplă cu măsurile.

Pensiile ar putea crește

Guvernul se întâlnește astăzi în sedință de guvern iar pe masa discuțiilor se află și pensiile, care conform unei legi adoptate de parlament ar fi trebuit să crească din ianuarie 20201 cu 40%. Guvernul Orban a spus în reptate rânduri că nu sunt bani pentru această creștere a punctului de pensie, dar că cel mai probabil acestea vor fi mărite cu 20%.

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

To Top