Cine este infirmiera care a salvat spitalul Matei Balș

Știri interne

Cine este infirmiera care a salvat spitalul Matei Balș

Incendiul de la Spitalul Matei Balș s-ar fi putut transforma într-o tragedie și mai mare dacă o infimieră nu era prezentă pe secție. Aceasta s-a dus imediat și a oprit alimentarea cu oxigen a secției pentru a evita o explozie de proporție care ar fi dus la un dezastru major.

Cine este infimiera care a salvat spitalul Matei Balș, oprind instalația de oxigen

O infirmieră a avut inspitația ca atunci când a văzut focul care ardea pe pijamaua unui pacient să-l salveze rapid și sa stingă focul cu o pătură, după care s-a deplasat imediat și a oprit alimentarea cu oxigen a secției.

Dacă oxigenul continua să fie livrat în pavilionul Matei Balș care a luat foc ieri, se producea o tragedie și întreaga clădire putea lua foc.

Anchetatorii n-au vrut să dezvăluie identitatea erorinei de la Matei Balș pentru că ancheta este încă în curs, dar sursele faxnews.ro, au aflat câteva detalii despre infimiera care a salvat spitalul.

Lucrează de mai bine de 20 de ani ca infirmieră în Matei Balș

Tragedia de la Matei Balș este una care din păcate s-a lăsat cu victime, 5 persoane au decedat în urma incendiului, dar se putea petrece o adevărată nenorocire dacă infirmiera nu s-ar fi dus repede la sistemele de alimentare cu oxigen și n-ar fi oprit instalația.

Oxigenul este o sursă extrem de de inflamabilă, iar dacă focul ar fi spart tevile de alimentare s-ar fi produs o tragedie care punea la pământ tot spitalul Matei Balș.

Eroina de la Spitalul Matei Balș. Infirmiera care a oprit instația de oxigen
Eroina de la Spitalul Matei Balș. Infirmiera care a oprit instația de oxigen

Anchetatorii spun că este posibil să fi explodat două butelii de oxigen care erau în saloanele afectate de foc, dar acestea erau suplimentare față de stația centrală de alimentare prin tevi cu oxigen a pacienților.

Consumul enorm de oxigen necesar pacienților de la terapie intensivă supra solicita sistemul, iar dacă flăcările ar fi spart vreo teavă activă pe care se vira oxigen în continuare, atunci enormele buletii de oxigen din curtea spitalului urmău sa explodeze.

Explozia produsă ar fi prăbușit întreg corpul spitalului și ar fi creat poate sute de victime.

Eroina de la Balș lucreză de 20 de ani de ca infirmieră în spital și este foarte apreciată de colegi și întreg corpul medical.

În dimineața zilei de vineri, 29 ianuarie 2021, în tură erau 2 infirmere și 2 asistente, care au făcut tot ce au putut să salveze pacienții.

Incendiul s-a soldat cu 5 persoane decedate și 32 de pacienți transferați la alte spitale din București.

Continue Reading
1 Comment

1 Comment

  1. Mihaela

    30 ianuarie 2021 at 15:05

    Șocantă imagine, dar grăitoare pentru România de azi : ruină și moarte !

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

To Top