Căpitanul Sir Tom Moore a murit

Știri interne

Căpitanul Sir Tom Moore a murit. Era un apropiat al familie regale britanice

Căpitanul Sir Tom Moore a murit a murit. Era cunoscut pentru donația de 39 de milioane de lire sterline pentru National Health Service.

Căpitanul Sir Tom Moore a murit la 100 de ani, după ce a fost internat în spital, fiind infectat cu noul virus.

Căpitanul Sir Tom Moore era cunoscut pentru că a strâns aproape 39 de milioane de lire sterline pentru organizațiile de caritate. Banii au fost donați pentru pentru National Health Service.

Fiicele sale Hannah și Lucy sunt cele care au anunțat moartea lui Moore printr-o declarație. Veteranul a murit la vârsta de 100 de ani.

În ultimele săptămâni, fostul ofițer din Armata Britanică a fost tratat pentru pneumonie, iar săptămâna trecută a fost testat pozitiv pentru Covid-19. La acel moment Premierul Boris Johnson a scris pe Twitter: “Gândurile mele sunt la @CaptainTomMoore și la familia sa. Ați inspirat întreaga națiune și vă dorim cu toții o recuperare completă.”

Fiica sa, Hannah Ingram-Moore a spus că tatăl ei nu trebuia dus la o unitate de terapie intensivă.

Cine era Căpitanul Sir Tom Moore și ce legătură avea cu familia regală britanică

Născut în Keighley, West Yorkshire, în aprilie 1920, Moore a terminat o ucenicie ca inginer civil după terminarea școlii și apoi a intrat în armată.

În 1940, a fost selectat pentru pregătirea ofițerilor și a ajuns la gradul de căpitan, fiind ulterior detașat în al nouălea batalion al Regimentului Ducelui de Wellington din India.

A slujit și a luptat în Arakan, în vestul Birmaniei, de când a fost redenumit statul Rakhine, și a plecat cu regimentul său la Sumatra după predarea japoneză.

După război, s-a întors în Marea Britanie și a lucrat ca instructor la Școala de vehicule de luptă blindate din Bovington, Dorset.

A locuit în Kent mulți ani înainte de a se muta în Bedfordshire pentru a fi alături de familia sa în 2007.

Veteranul care a împlinit 100 de ani la 30 aprilie 2020 a strâns peste 32 milioane de lire sterline pentru sprijinirea sistemului național de sănătate a fost făcut cavaler și a primit titlul de “Sir” în cadrul unei “ceremonii unice” la Castelul Windsor. La momentul numirii, regina Elisabeta II-a a utilizat în cadrul ceremoniei sabia care a aparținut tatălui său, regele George al VI-lea.

El a început prin a merge 100 de ture în grădina sa pentru care sperase să strângă 1.000 de lire sterline în sprijinul Sistemului Național de Sănătate (NHS). Datorită gestului său a adunat donații în valoare de 32,79 milioane de lire sterline în doar câteva săptămâni.

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

To Top