Bebelușul mort la botez, preotul acuză mama că la alăptat înainte

Știri interne

Bebelușul mort la botez, preotul acuză mama că la alăptat înainte

Cazul bebelușui care a murit la botez într-o biserică Ortodoxă este în curs de anchetă, dar preotul face declarații surprinzătoare, deși recunoaște parțial că a greșit.

Preotul o acuză pe mama bebelușului mort

Actualizare 19:02 – Preotul acuzat pentru ucidere din culpă

Facem precizarea că pe rolul Parchetului de pe lângă Judecătoria Suceava este înregistrat dosarul penal care are ca obiect efectuarea de cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ucidere din culpă. Persoana faţă de care se fac cercetări a dobândit calitatea de suspect iar autopsia a fost efectuată în cursul acestei dimineţi, urmând a fi înaintat la dosarul cauzei raportul de necropsie” informează autorităţile.

Într-un nou video dat publicității de tatăl bebelușului mort, preotul o acuză pe mamă că a alăptat copilul înainte de taina botezului și că nu apa și procedura lui este de vină.

Biserica Ortodoxă ca de obicei nu comentează nimic, preotul s-a autosuspendat până la finalizarea anchetei. Dar BOR nu comentează și spune sec că așteptă rezultatul anchetei.

Acuze încredibile pe rețelele de socializare

O serie de fanatici care au comentat cazul bebelușului mort la Biserica din Suceava. Cei care au văzut imaginile tragice cu bebelușul care moare imediat după ce a fost botezat au comentat în numar mare că:

„Măcar a murit botezat” este rezumatul comentariilor al multor utilizatori care au citit știrile postate pe rețelele de socializare și chiar în secțiunile de comentarii ale site-urilor.

Preotul Alexandru Mazarache vrea să scape de urmărirea penală

Preotul Alexandru Mazarache vrea să scape de urmărirea penală
Bebelușul mort la botez, preotul încearcă să scape de urmărirea penală

Imediat după eveniment preotul Alexandru Mazarache de la Biserica din Suceava și-a angajat un avocat pentru a scăpa de urmărirea penală. Deși o serie de preoți din Biserica Ortodoxă au specificat ca preotul a procedat gresit și că pruncul trebuia scunfundat în apa botezului cu fața în jos.

Nasul copilului este voluntar la SMURD și a încercat sa-i acorde primul ajutor, dar cei aproximativ 200 de militri de apă întrați în plămâni micuțului i-au fost fatali.

Surse din anchetă: Preotul va fi declarat vinovat

Surse din cadrul anchetei spun că după ce au vizualizat imaginile și audiat martorii, acesta va fi urmărit penal, nu au dorit însă să declare ce acuzații i se vor aduce.

Ba mai mult chiar și internauții care au vazut imaginile șocante, spun că este clar preotul a procedat greșit și că bebelușul a fost omorât de preot.

Petiție către BOR pentru schimbarea procedurii de botez

Pe internet s-a lansat o petiție semnată deja de mii de oameni în care se solicită Bisericii Ortodoxe să schimbe taina botezului și sa nu mai scufunde copiii în apă.

Alții sugerează să ca Biserica Ortodoxă să adopte procedura Bisericii Catolice, care miruește fruntea botezatului și udă usor capul copilului, fară ca apa să ajungă la ochi, gură sau nas.

Tatăl bebelușui mort la botez dă în judecată preotul

”Vom merge în instanță, pentru ca preotul să fie tras la răspundere. Nu toți preoții practică acest tip de ritual, nu îi bagă pe copii cu totul în apă, mai ales că a mai fost o situație la Iași, acum câțiva ani.

Părintele știa că e născut prematur, pe 16 decembrie, a avut mai multe discuții în acest sens cu soția mea, credem că trebuia să își ia unele măsuri”, și-a mai spus durerea tatăl.

Continue Reading
4 Comments

4 Comments

  1. Cristina

    3 februarie 2021 at 16:43

    ,,Bebelușul mort la botez, preotul acuză mama că la alăptat înainte.”
    O fi sau nu preotul vinovat!? Vom vedea. Dar tu, jurnalist, care faci greșeli de ortografie, cum te simți în fața cititorilor?

  2. Silviu

    3 februarie 2021 at 23:36

    Unu: ce legatura are faptul ca pruncul a fost alaptat inainte, cu accidentul..?
    Doi: la 200 de mililitri de apa intrati in plamini, acel copil ar fi murit instantaneu..! Dumneavoastra chiar nu ginditi..?!
    Trei: Spunind: “Preotul Alexandru Mazarache vrea să scape de urmărirea penală”, este ca si cum ati spune ca noaptea este intuneric…

  3. DDD

    4 februarie 2021 at 14:01

    Si 2 mililitri omoara un copil. Nu e posibil 200 sa fi intrat. Un copil de la cativa stropi, la nastere e pus pe antibiotice si este tinut cateva zile in plus in spital. Exista risc de pneumonie timp de 2 luni dupa ce un copil inhaleaza cativa stropi de apa.

  4. Ella

    5 februarie 2021 at 9:57

    Doamne ce popa prost! Uitati_va cum il tine,cu capul in jos si la orizontala , nu verticala!Normal ca toata apa i_a venit in gura si nas,,Si de 3 ori!!!??? Nu mai bine e la pocaiti ca se boteaza cand sunt majori!!!?????

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

To Top