Vremea 27-28 februarie 2021
Sursa foto: Pixabay

Știri interne

Vremea 27-28 februarie 2021. Cum va fi vremea în țară

După ce ne-am bucurat de primele zile însorite de anul acesta temperaturile scad. Acest sfârșit de săptămână aduce temperaturi în scădere față de zilele trecute. Primăvara continuă să se lase așteptată după ce ne-a dat impresia că și-a intrat în rol.

Vremea sâmbătă 27 februarie

După două zile în care marea majoritate a trecut la mânecă scurtă, weekendul aduce temperaturi mai scăzute. Sâmbătă vremea se va răci semnificativ, iar pe arii extinse din nord-est vor fi adverse. Probabilitatea precipitațiilor este mai mare în prima parte a zilei.

În general, ziua de sâmbătă va avea temperaturi maxime cuprinse între 7 și 17 grade. Temperaturile mai scăzute se vor resimți în Moldova și în Estul Transilvaniei. Minima zilei va fi cuprinsă între -4 și 4 grade Celsius.

La munte, în Carpații Orientali vor fi posibile ninsori. Nici în Carpații Occidentali și Meridionali, vremea nu fa vi mai bună. În aceste zone există riscul de precipitații mixte. Meteorologii au anunțat că vor fi prezente și intensificări ale vântului, cu rafale de peste 70 km/h pe crește. La altitudini normale vântul va bate cu aproximativ 45-55 km/h.

În București, vremea se va răci față de temperaturile actuale, dar media va fi peste cea specifică perioadei în care ne aflăm. Maxima zilei de sâmbătă în capitală va fi de 15 grade. Noaptea va atinge o minimă de 3 grade. Cerul va fi variabil, cu înnorări spre seară şi noaptea când temporar va ploua şi vor fi posibile descărcări electrice. În prima parte a zilei poate fi prezentă ceața.

Vremea duminica 28 februarie

Nici ultima zi din februarie nu aduce temperaturi mai ridicate. Se așteaptă o scădere în jumătatea sudică a țării. Cerul va avea înnorări şi se vor semnala precipitaţii. Acestea vor fi prezente mai spre seară și noaptea, local în nord, centru şi est şi izolat în rest.

La munte pasionații de sporturi albe se pot bucura în continuare. Conform Asociației Naționale de Meteorologie (ANM), la munte vor precipitațiile se vor transforma în ninsori. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări în zonele montane, iar în prima parte a intervalului în nord-est, est şi sud-est.

În capitală maxima zilei va fi de 10 grade, cu un cer noros. Trecător pot fi prezente precipitații. Vântul va sufla slab, iar minina zilei va înregistra temperaturi cuprinse între 0 și 2 grade.

Directorul ANM anunțat că iarna aceatsa a fost una dintre cele mai blănde. Conform unei analize asupra iernii 2020-201 s-au înregistrat cele mai ridicate temperaturi din ultimii ani. Tot sezonul rece a fost caracterizat de schimbări bruște de temperatură. Nu de puține ori vremea foarte călduroasă a fost înlocuită de valori scăzute față de cele specifice perioadei, de la o zi la alta.

Vremea va intra într-un proces de răcire ce se va resimți treptat în toate regiunile, astfel că valorile termice se vor situa în jurul celor normale, a comunicat ANM.

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

To Top